Mobilizare “Împreunâ pentru A8”. Se strâng rândurile la Iași pentru protestul din fața Parlamentului

Mobilizare “Împreunâ pentru A8”. Se strâng rândurile la Iași pentru protestul din fața Parlamentului


Membrii grupurilor civice din Moldova care militează pentru construirea Autostrăzii A8 Iași – Târgu Mureș anunță că vor veni la București pentru a protesta la Parlament față de lipsa finanțării pentru acest proiect în proiectul de buget pentru 2019. Anunțul a fost postat pe contul de Facebook al inițiativei Împreună pentru A8 de Cătălin Urtoi, unul dintre liderii mișcării.

”Ne organizăm pentru o plecare masivă la București în această săptămână! Mergem să susținem interesul regiunii Moldova. Mergem sa sustinem amendamentele la legea bugetului pentru finantarea autostrazii Ungheni – Iasi – Tg.Mures. Va asteptam alaturi de noi! UNIȚI VOM REUȘI!”, se arată în postarea citată.

Reamintim că pe 19 mai 2018 a avut loc la București un mare protest al mișcării Moldova vrea autostradă, cu sute de mașini venite din regiunea Moldovei în fața Guvernului. Presiunea publică uriașă a dus la votarea în 2018 în Parlament a unui proiect de lege care impune guvernului să construiască în patru ani A8 și să aloce anual resursele necesare.

Problema a apărut la finalul săptămânii trecute, când Asociațiile Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, Împreună pentru A8 și Moldova Vrea Autostradă au criticat dur într-un comunicat comun de presă proiectul de buget pentru 2019 prezentat de guvern și reclamă lipsa alocărilor pentru Autostrada A8, Ungheni-Iași-Târgu Mureș.

”Alocarea bugetară pentru acest proiect este zero. O nouă acțiune sfidătoare a Guvernului la adresa Moldovei”, arată cele trei organizații în comunicatul citat, amintind că legea votată în Parlament anul trecut pentru prioritizarea A8 cere guvernului alocare bugetară anuală.

O reacție rapidă la comunicatul celor trei asociații din Moldova a venit din partea purtătorului de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu. Acesta a declarat pentru G4Media.ro că există bani alocați anul acesta pentru A8 și că a fost vorba inițial de o eroare în document care a fost rectificată. “Pentru Autostrada A8, Ungheni-Iași-Târgu Mureș, sunt prinse în proiectul de buget credite bugetare în valoare de 9 milioane de lei și credite de angajament în valoare de 37 milioane de lei”, a declarat Alin Șerbănescu.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top