Teodorovici a găsit “comoara”! Dă asigurări că sunt fonduri pentru Autostrada Unirii. Restul, doar “speculații”

Teodorovici a găsit “comoara”! Dă asigurări că sunt fonduri pentru Autostrada Unirii. Restul, doar “speculații”

Ministrul Finanşelor Eugen Teodorovici a declarat vineri că există fonduri prevăzute pentru marile investiţii, cum ar fi Autostrada Unirii, iar speculaţiile din spaţiul public există pentru că "nişte persoane vor să instige".

"Din păcate, şi acest subiect al autostrăzii Unirii şi aceste lucruri se întâmplă pentru că nişte persoane vor să instige. Spun date luate în calcul de instituţii ale României. Pentru autostradă, aveţi text clar în lege, este clar menţionat pentru acest obiectiv. La fel veţi găsi şi pentru autostrada Bacău. Vreţi să vă dau cifra exactă 37 credite de angajament, dacă nu mă înşel şi sunt undeva la 9 milioane", a răspuns Eugen Teodorovici, cu privire la finanţarea Autostrăzii Tg Mureş- Iaşi.

Întrebat dacă au fost alocaţi bani pentru studiu de fezabilitate, Teodorovici a răspuns: "Vreţi să facem într-un an autostrada? Sunt paşi care trebuie făcuţi. Primul este cel al studiului de fezabilitate. Nu o să găsiţi niciodată o factură pe investiţii care să nu aibă susţinere, la MFP".

Cât priveşte Euro 2020, ministrul Finanţelor susţine că România "e pregătită şi din punct de vedere fotbalistic şi a banilor alocaţi. Acum companiile de drumuri şi căi ferate vor înţelege că vor avea banii alocaţi şi că trebuie să facă tot ceea ce ţine de ei ca aceste lucruri să se realizeze. Vor fi amenzi pentru acei ordonatori de credite care nu respectă reglementările".

În context, ministrul de Finanţe spune că fără investiţii "în 2019 nu cred că ne putem atinge obiectivul nostru de creştere. Discuţiile vor fi foarte clare lunar, cu compania de drumuri, cu cei de la căi ferate voi avea personal discuţii, mă voi ocupă personal. Trebuie ştiut fiecare proiect în parte, care sunt problemele, blocajele, doar aşa încercând să deblochezi fiecare dintre aceste posibile probleme nu are cum să nu meargă. Nu că am eu ceva sau că stau la birou foarte mult, dar vreau că aceştia care sunt puşi în funcţii efectiv trebuie să facă ceva, şi vor fi luate măsuri pentru cei care nu respecte obligaţiile pe care şi le-a asumat".


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Media


Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top