fbpx
Grup infracțional organizat, specializat în trafic de migranţi, destructurat de poliţiştii de frontieră gălățeni. Cum operau infractorii (VIDEO)

Grup infracțional organizat, specializat în trafic de migranţi, destructurat de poliţiştii de frontieră gălățeni. Cum operau infractorii (VIDEO)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului Prevenirea și Combaterea Migraţie Ilegale şi a Infracţionalității Transfrontaliere din cadrul S.T.P.F Galați, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Galați, au destructurat un grup  infracţional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de trafic de migranţi. În data de 16 mai a.c., au fost desfăşurate cinci percheziţii domiciliare la membrii grupărilor, în mai multe locaţii de pe raza judeţului Galaţi, la care au participat poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi. Faţă de trei membri ai grupului a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca să fie prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Monitorizarea membrilor grupării şi modus operandi

Începând cu luna noiembrie 2018, politiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, coordonați de procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Galați, au derulat acţiuni specifice pentru documentarea activităţii infracţionale a unui grup infracțional organizat, cu denumirea „CĂRĂUŞII”, implicat în traficul de migranți.

În fapt, din actele administrate în cauză, până în prezent, au rezultat indicii privind existenţa şi funcţionarea grupării infracţionale, având în componenţă cetăţeni români, care transporta cetăţeni proveniţi din zona Asiei, înregistraţi ca solicitanți de azil în țara noastră, şi din România, ascunşi în locuri special amenajate în mijloacele de transport, în scopul trecerii ilegale a frontierei de stat către țări din vestul Europei.

Astfel, urmare a activităţilor specifice desfăşurate în baza delegărilor dispuse în cauză, constând în investigaţii şi supravegheri informativ-operative au fost stabilite ca făcând parte din grupul infracţional P.P., P.N. și B.M., cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 42 și 48 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Galaţi.

La data de 09.11.2018, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F Galați şi de la P.T.F. Nădlac II, sub coordonarea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Galați, au efectuat o acțiune de prindere în flagrant, în urma căreia cetăţeanul român P.P. a fost surprins în P.T.F. Nădlac II în timp ce încerca să scoată ilegal din ţară patru cetăţeni străini, ascunşi în compartimentul marfă al unei autoutilitare.

Din investigaţiile efectuate, s-a stabilit că membrii grupului infracţional racolau persoane înregistrate ca fiind solicitante de azil în România și le transportau către vestul țării, cu scopul trecerii ilegale a frontierei de stat pentru a ajunge în ţări din vestul Europei. Pentru aceste servicii migranții plăteau sume cuprinse între 500 și 2.000 de euro de persoană.

Percheziţiile

În data de 16 mai a.c., începând cu ora 06.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galați, sub coordonarea procurorilor din cadrul  D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Galați, au desfăşurat cinci percheziţii domiciliare la mai multe locaţii de pe raza judeţului Galaţi, la persoanele suspecte de constituirea grupului infracțional organizat, specializat în trafic de migranți.

Cu ocazia efectuării perechezițiilor domiciliare au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 29 de telefoane mobile și suma de 5.900 de euro.

În cauză, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat şi trafic de migranţi. Totodată, faţă de P.P., P.N., și B.M., procurorii D.I.I.C.O.T - S.T. Galaţi au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore urmând ca să fie prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top