Protest violent la Chișinău! Parlamentul a fost înconjurat de manifestanți. Forțele de ordine au intrat în dispozitiv (VIDEO)

Protest violent la Chișinău! Parlamentul a fost înconjurat de manifestanți. Forțele de ordine au intrat în dispozitiv (VIDEO)


Sute de oameni s-au adunat (unele surse relatează că au fost aduși) la Chișinău, unde protestează împotriva negocierilor de ultimă oră între Partidul Socialiștilor și Blocul ACUM, vizând crearea unei majorități parlamentare și a unui guvern.

Pentru moment, nu este clar cine a organizat protestul, dar manifestanții au trecut și prin fața sediului PAS, scandând lozinci împotriva liderilor Blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, scrie moldova.europalibera.org.

Pentru acest sfârșit de săptămână era anunțat un miting al Partidului Democrat, dar nu este clar dacă protestul de vineri are vreo legătură.

Protestarii au ajuns în fața Parlamentului. Aceștia refuză să spună care este traseul sau punctul final al manifestației.

În fața Parlamentului este format deja un cordon de polițiști. Deputatul Sergiu Litvinenco a scris ca angajații Legislativului au fost evacuați ceva timp în urmă.

Manifestanții scandează: „PDM” și „Jos jurnaliștii”, „Maia Sandu și Andrei, trădătorii nației” și „Nu vrem anticipate, vrem stabilitate”.

Aflat joi încă la Sankt Petersburg, unde participa la Forumul Economic Internațional, președintele Igor Dodon declarase că partidele parlamentare ar avea timp numai până luni, 10 iunie, să negocieze o majoritate parlamentară și un guvern. În cazul unui eșec, Dodon declara că va dizolva Parlamentul, declanșând alegeri anticipate. Pe 9 iunie se împlinesc trei luni de la validarea alegerilor generale din februarie, trei luni fără Parlament și Guvern funcționale - termen după care se convoacă noi alegeri.

 

Sursa: moldova.europalibera.org


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« August 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top