Adevărați EROI: Frați de 7 și 9 ani, salvați în ultima clipă de la înec de doi adolescenți din Vaslui

Adevărați EROI: Frați de 7 și 9 ani, salvați în ultima clipă de la înec de doi adolescenți din Vaslui


Act de eroism din partea a doi adolescenţi de 15 ani din Vaslui. Ei au sărit, fără să stea pe gânduri, în apele unui râu şi i-au salvat de la înec pe doi fraţi de şapte şi nouă ani.

Au sunat apoi la 112, iar până la sosirea salvatorilor, tot ei le-au acordat primul ajutor, ghidaţi prin telefon de dispecerul de la 112.

Băieţii, în vârstă de 7, respectiv 9 ani, erau la joacă pe malul râului Bârlad, împreună cu un alt prieten. Într-un moment de neatenţie, unul dintre fraţi a căzut în apă şi s-a lovit la cap, iar celălalt i-a sărit în ajutor, deşi nu ştia să înoate. Speriat, prietenul care îi însoţea a fugit după ajutor

Zona este una retrasă şi numai un miracol a făcut ca el să îi întâlnească pe cei doi adolescenţi de 15 ani, care mergeau la scăldat. Fără să stea prea mult pe gânduri, tinerii s-au aruncat în apă. Au reuşit să îi scoată la mal pe cei doi fraţi şi au sunat la 112.

Unul dintre băieţi a fugit apoi în stradă să aştepte ambulanța, iar celălalt le-a acordat victimelor primul ajutor, ghidat prin telefon de dispecerul de la 112.

Pentru că accesul în zonă este dificil, medicii au mers cu echipamentul pe jos, aproximativ un kilometru.

Dr. Dan Ungureanu, SAJ: „La acest caz au fost alocate două echipaje cu medic, unul de la Serviciul Judeţean şi altul de la SMURD. Când au ajuns, cei doi copii erau scoşi din apă. Copilul de 7 ani avea o alterare a stării de cunoştinţă, probabil secundară înecului. Iar cel mai mare, de 9 ani era conştient, stabil hemodinamic, dar prezenţa o contuzie la nivelul capului.”

În cele din urmă, o ambulanţă a reuşit să ajungă pe malul unde medicii le acordau îngrijiri, şi l-a preluat pe unul dintre răniţi. Cel de-al doilea a fost transportat cu targa până la vehiculul celor de la SMURD.

Dr. Dan Ungureanu, SAJ: „Au fost stabilizaţi şi transportaţi la Spitalul Judeţean Vaslui pentru continuarea investigaţiilor şi tratament corespunzător.

Pentru că starea copilului de 7 ani s-a agravat, acesta a fost transferat cu un elicopter SMURD la Spitalul „Sf. Maria” din Iaşi.

Poliţia a deschis o anchetă. Între timp, cazul a ajuns şi în atenţia Protecţiei Copilului.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« August 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top