Patru hoți, prinși la câteva săptămâni după ce a furat tabla pentru acoperișul unei biserici din Suceava

Patru hoți, prinși la câteva săptămâni după ce a furat tabla pentru acoperișul unei biserici din Suceava


Cei patru au furat 814 coli de tablă din cupru, în greutate de aproximativ două tone și 25 de unelte electrice.

Furtul a avut loc în noaptea de noaptea de 18 spre 19 septembrie din Biserica „Buna Vestire” din, comuna suceveană Șcheia. Lăcașul de cult se află în construcție.

Polițiștii suceveni au efectuat zece percheziții domiciliare în locuințele suspecților.

În cursul zilei de joi, 10 octombrie,  polițiștii Serviciilor Investigații Criminale, Investigarea Criminalității Economice și Criminalistic, împreună cu lucrătorii polițiilor Rădăuți și Solca și sprijiniți de Serviciul pentru Acțiuni  Speciale Suceava și Inspectoratul Județean de Jandarmi Suceava,  au efectuat în baza mandatelor emise de Judecătoria Suceava, zece percheziții domiciliare la imobilele locuite și utilizate de un bărbat de 42 de ani din orașul Cajvana, doi bărbați de 24 de ani, ambii din comuna Marginea, un bărbat de 32 de ani din comuna Voitinel, precum și la imobilele altor patru persoane situate în localitățile Cajvana, Solca, Marginea și Voitinel.

În urma perchezițiilor au fost identificate bunurile sustrase.

„În urma probatoriului administrat în cauză, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de cei patru suspecți, respectiv bărbatul de 42 de ani din orașul Cajvana, cei doi bărbați de 24 de ani din comuna Marginea și bărbatul de 32 de ani din comuna Voitinel, pentru săvârșirea infracțiunii de „furt calificat”… Totodată, au fost indisponibilizate pentru cercetări, două autovehicule utilizate de către autori la comiterea faptei”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Cei patru bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind încarcerați în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, în cursul zilei de vineri, să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

 

Sursa: realitateadesuceava.net


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top