Creșă din Suceava închisă de autorități după ce mai mulți copii au ajuns la spital cu infecție cu rotavirus

Creșă din Suceava închisă de autorități după ce mai mulți copii au ajuns la spital cu infecție cu rotavirus


Cinci copii din aceeași grupă de la o creșă din Suceava au fost internați în secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava cu gastroenterită cu rotavirus.

Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava s-a sesizat în acest caz și a declanșat ancheta epidemiologică. În urma verificărilor efectuate, reprezentanții DSPJ Suceava au recomandat efectuarea curățeniei generale și a dezinfecției cu o firmă specializată.

„Întrucât aceste operațiuni nu se pot efectua în prezența copiilor, activitățile creșei au fost suspendate pentru trei zile, cu anunțarea prealabilă a părinților. Finalizarea operațiunilor de curățenie și dezinfecție va fi anunțată de DSPJ Suceava pentru recoltare  de probe de sterilitate”, a precizat Liliana Grădinariu, director executiv DSP Suceava.

Gastroenterita cu rotavirus este foarte contagioasă și extrem de frecventă în primii doi ani de viață. Copiii prezintă diaree, febră, vărsături, care pot duce la deshidratare.

„Pentru a preveni transmiterea virusului, copiii infectați cu rotavirus nu trebuie duși la creșă sau în oricare alt loc unde pot intra în contact cu alți copii, cel puțin două zile după dispariția simptomelor.Virusul se transmite prin preluarea acestuia din materiile fecale infectate pe mâini și apoi în cavitatea bucală. Măsuri igienice recomandate: spălarea frecventă a mâinilor, atât în cazul copiilor cât și al persoanelor care întră în contact cu aceștia, încercarea de a limita contactul mână-cavitate bucală, dezinfectarea periodică a spațiului de joacă și a jucăriilor pentru a reduce riscul de transmitere a altor infecții”, a precizat Liliana Grădinariu.

 

Sursa: realitateadesuceava.net


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top