fbpx
Percheziții în Suceava pentru destructurarea unei rețele internaționale de contrabandă cu țigări distribuite pe piața neagră din Franța

Percheziții în Suceava pentru destructurarea unei rețele internaționale de contrabandă cu țigări distribuite pe piața neagră din Franța


Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.G.P.R., alături de colegi de la inspectoratele de poliție județene din Suceava, Iași, Neamț și Botoșani, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, au desfășurat 20 de percheziții, la imobile din localitatea Dornești și în municipiul Rădăuți, județul Suceava.

Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal instrumentat de Tribunalul de Mare Instanță din Rennes, Franța, privind combaterea contrabandei cu țigarete cu caracter transnațional.

Din investigațiile autorităților franceze a reieșit că, pe ruta Ucraina-România-Moldova s-ar fi constituit un grup infracțional, ai cărui membri ar fi achiziționat țigarete de contrabandă din Ucraina și Moldova, pe care le-ar fi transportat și valorificat pe piața neagră din Franța.

Pe parcursul anchetei, au fost identificate mai multe locuri de depozitare/încărcare a țigaretelor, situate în România, pe raza județului Suceava, locuri din care țigaretele erau încărcate și transportate în Franța, prin intermediul unor autovehicule cu spații special prevăzute pentru transportul țigaretelor de contrabandă în mod disimulat.

În fapt, infracțiunile reținute de autoritățile franceze au corespondent în legislația națională, iar în urma perchezițiilor, au fost identificate 5 autovehicule ce ar fi fost utilizate pentru transportul țigaretelor de contrabandă în spații disimulate, special create pentru a nu putea fi descoperite de către autorități în momentul tranzitului european către țara de destinație, Franța.

De asemenea, au fost ridicate înscrisuri și descoperite și confiscate bunuri interzise la deținere.

În activitățile de la data de 19 noiembrie au fost angrenați și specialiști criminaliști din Suceava, jandarmi din Suceava și Iași și funcționari vamali din cadrul Direcției Generale a Vămilor și a Regionalei București. Verificările au fost efectuate în prezența ofițerilor de poliție din Franța. Ulterior, activități similare au fost derulate de autoritățile franceze și în Republica Moldova.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top