Preot din Botoșani, scos cu jandarmii și executorul judecătoresc din biserică. Ce păcat a săvârșit

Preot din Botoșani, scos cu jandarmii și executorul judecătoresc din biserică. Ce păcat a săvârșit


Scandal într-o parohie din judeţul Botoşani. Luni, un preot a fost scos din biserică cu ajutorul unui executor judecătoresc, dar şi a unui număr impresionant de jandarmi şi poliţişti, după ce în urmă cu doi ani preotul a fost caterisit de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, însă a continuat să slujească.

Preotul a scos din slujbe numele ierarhului său Teofan, pe care îl acuză de ecumenism, după un sinod din Grecia.

Acum, reprezentanţii mitropoliei au câştigat în instanţă dreptul de a-l îndepărta pe preotul considerat răzvrătit.

La prima oră a dimineţii, peste 15 poliţişti şi jandarmi, dar şi mai mulţi reprezentanţi ai Mitropoliei au venit la biserica din localitatea Schit Orăşeni să se asigure că hotărârea judecatorească este pusă în executare şi să facă inventarul patrimoniului bisericesc.

Cum au aflat asta, zeci de enoriaşi au venit să-l susţină pe preot.

Reprezentantul preotului spune însă că acesta nu s-a opus deciziei mitropoliei, dar şi-a construit un paraclis privat, la mică distanţă de biserică.

Mihai Chirilă, reprezentant al preotului răzvrătit Ioan Ungureanu: „Părintele a pus în executare această hotărâre de bună voie. Drept dovadă, el s-a mutat în acel modul de vreo 3 săptămâni. În mod normal, nu ar mai fi trebuit să se întâmplă astăzi tot evenimentul de aici.”

Discuţiile aprinse au durat aproape o oră, însă, în cele din urmă, oamenii au înţeles că nu se pot opune executării silite.

În urmă cu doi ani, preotul Ioan Ungureanu a fost caterisit, după ce a refuzat să-l mai pomenească pe mitropolitul Teofan la slujbe. Zeci de jandarmi, poliţişti şi mascaţi au fost nevoiţi atunci să ţină piept enoriaşilor furioşi. Şi până acum, scandalul a mocnit.

Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al MMB: „Astăzi s-a intrat în normalitate. Fostul preot Ungureanu susţinut de câţiva credincioşi au blocat accesul noului preot, numit canonic. Ne-au împiedicat să intrăm în biserică şi să folosim un patrimoniu al Bisericii Ortodoxe Romane.”

Urmează ca în scurt timp, un alt preot să slujească în biserică de aici.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top