Imagini revoltătoare surprinse la Spitalul din Focșani: „gândaci ca la ghenă”, la Secția de Pediatrie

Imagini revoltătoare surprinse la Spitalul din Focșani: „gândaci ca la ghenă”, la Secția de Pediatrie


O fotografie cu gândaci în secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean din Focşani a fost postată, duminică, pe Facebook de o pacientă. Reprezentanţii unităţii medicale spun că gândacii nu umblă prin saloane, dar că insecte mai apar pentru că „pacienţii ţin mîncarea în sertare”.

Fotografia cu gândaci a fost realizată duminică şi a fost postată pe Facebook însoţită de un comentariu. Pacienta a povestit că în urmă cu nouă ani s-a confruntat cu o situaţie asemănătoare în acelaşi spital.

„Doamneee fereşte! Secţia de pediatrie Focşani, gândaci ca la ghenă! Ăştia se bat pentru ciolan, iar noi murim cu zile, te duci cu o boală şi vii cu şapte! (Fotografia e făcută astăzi)... da da, astăzi de dimineaţă! (duminică-n.r.) Am stat şi eu cu un copil internată, ţin minte cum omoram gândacii de pe perete toată noaptea, însărcinată fiind cu cel de al doilea... Asta fiind acum 9 ani, astăzi e la fel", a scris femeia pe pagina de socializare.

Reprezentanţii spitalului din Focşani susţin că în unitatea medicală nu sunt probleme cu gândacii şi spun că în imagine este o capcană pentru insecte folosită cu acordul medicilor.

„Acolo sunt puse capcane pentru gândaci, sunt puse cu acordul medicului epidemiolog. Nu sunt probleme cu gândacii în spital, insectele mai apar pentru că pacienţii ţin mâncare în sertare, deşi există frigidere. Capcanele au un gel special care atrag gândacii, sunt pentru prevenire. Nu circulă gândacii prin salon. Secţia de pediatrie arată foarte bine, este curată, a fost modernizată recent. A fost şi control de la DSP, totul a fost în regulă", a explicat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Focşani, Alina Cosma.

Postarea a fost însoţită de numeroase comentarii la care femeia internată în spital a venit cu precizări: „Înţeleg că s-au făcut sesizări, de parcă nu se ştie că sunt gândaci în spital. Au fost dintotdeauna... acele capcane sunt amplasate seara pentru ca mai apoi, a doua zi să fie strânse", a scris ea pe Facebook.

Unii focşăneni susţin că imaginile sunt tendenţioase, în timp ce alţii le cer autorităţilor să ia măsuri.

„Totuşi, se vede că ar fi curat linoleumul... gândacii sunt prezenţi peste tot în oraş, cel puţin, pentru că exista ouăle lor depuse în fisurile clădirilor. Nu e ceva ce poate fi controlat de personalul spitalului şi, la câte responsabilităţi au, chiar nu e treaba lor", consideră o femeie, în timp ce alta se declară revoltată: „Ruşine responsabililor sau mai bine spus iresponsabililor, fereascā Domnul să te îmbolnăveşti".

 

Sursa: Mediafax


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top