Cutremurător: adolescentă din Bârlad, agresată sexual de un asistent social

Cutremurător: adolescentă din Bârlad, agresată sexual de un asistent social


O fată de 14 ani, dintr-un centru de plasament din Bârlad a fost abuzată de un asistent social

O fată de 14 ani dintr-un centru de plasament din Bârlad a povestit unui angajat DGASPC că a fost abuzată sexual de un bărbat care lucrează într-un alt centru social din localitate. DGASPC Vaslui face o anchetă în acest caz, iar poliţiştii fac cercetări în două dosar penale, transmite Mediafax.

Fata, care se află într-un centru de plasament din Bârlad, a povestit în urmă cu câteva zile unui angajat DGASPC Vaslui că a fost abuzată sexaul de un asistent social în urmă cu şase luni.

„Este o sesizare făcută de noi la poliţie. În paralel demarăm şi o cercetare discplinară pentru salariatul în cauză. În privinta salariatului, pe perioada derulării cercetărilor, s-a luat măsura transferului într-un alt serviciu social, în care nu sunt îngrijiţi copii“, a declarat Irina Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Minora este deja consiliată pshihologic, iar poliţiştii au început cercetările.

„Am fost sesizaţi de către DGASPC, o sesizare a fost făcută astăzi (vineri- n.r.) şi una în decembrie. Sunt două dosare de cercetare penală, unul sub aspectul săvârşirii infracţiuinii de act sexual cu un minor şi unul privind săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală”, a spus Bogdan Gheorghiţă, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Nu este prima dată când fata spune că a fost victima unei agresiuni sexuale. În decembrie anul trecut, DGASPC a sesizat poliţia după ce copila a povestit că a fost agresată.

Potrivit unor surse judiciare, în urma sesizării din decembrie a fost deschis dosarul privind agresiunea sexuală, iar vineri cel privind săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor.

Cercetările în acest caz sunt coordonate de către un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad.

 

Sursa: Mediafax


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top