Angajați ai DSP și mai mulți medici din Botoșani, urmăriți penal în mai multe dosare de zădărnicire a combaterii bolilor

Angajați ai DSP și mai mulți medici din Botoșani, urmăriți penal în mai multe dosare de zădărnicire a combaterii bolilor


Mai mulți angajați ai Direcției de Sănătate Publică Botoşani sunt urmăriți penal pentru că în loc să trimită în carantină o persoană, au trimis-o în izolare. Urmărit este și un medic care a continuat să meargă la serviciu, cu toate că intrase în contact cu o persoană infectată. Sunt, însă, mai multe dosare deschise în ultima vreme pentru astfel de situații în județ.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani a preluat cinci dosare penale pentru „zădărnicirea combaterii bolilor” și „omisiunea declarării unor informaţii”.

Anchetele au fost începute iniţial de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani.

Într-un dosar, sunt vizați funcționari din cadrul Direcției de Sănătate Publică Botoşani, care ar fi trimis o persoană în izolare la domiciliu, deși ar fi trebuit plasată în caratină într-un centru special.

Un medic, șef de secție într-un spital din Botoșani este urmărit penal pentru că nu a semnalat conducerii spitalului şi nici Direcţiei de Sănătate Publică faptul că un medic subaltern revenise în țară dintr-o zonă afectată de Covid-19.

Procurorii au în lucru un dosar pentru „zădărnicirea combaterii bolilor” în care e vizat un alt medic: acesta intrase în contact cu o pacientă confirmată cu noul virus.

A fost informat că trebuie să rămână acasă, dar doctorul a continuat să se prezinte la locul de muncă, fără a respecta măsurile impuse. Ulterior, a fost și el testat pozitiv.

Procurorii au înregistrat două dosare tot pentru „zădărnicirea combaterii bolilor” pentru două persoane care au revenit în România din țări cu numeroase cazuri de Covid-19 și nu au declarat acest lucru.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top