Print this page
Patron din Galați, anchetat de polițiști după ce a dat afară din magazin o asistentă care tratează pacienți cu coronavirus

Patron din Galați, anchetat de polițiști după ce a dat afară din magazin o asistentă care tratează pacienți cu coronavirus


Poliţiştii gălăţeni au deschis, joi, o anchetă pe numele unui patron care a refuzat să servească o clientă şi a alungat-o din magazin, pe motiv că aceasta ar fi un pericol pentru sănătatea celorlalţi, pentru că lucrează ca asistent medical la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi, unde sunt internaţi pacienţii cu COVID-19.

Potrivit IPJ Galaţi, femeia a fost raportată, la Poliţie, pe 27 martie, de patronul magazinului, care a informat că aceasta se află în izolare la domiciliu, dar nu respectă condiţiile legale şi iese din casă.

Poliţiştii sosiţi la faţa locului au aflat că femeia nu se află în izolare ci doar a ales să locuiască temporar, singură, într-un apartament pe care îl deţine, pentru a-şi proteja familia de o eventuală contaminare, dacă s-ar îmbolnăvi. Patronul magazinului însă nu s-a liniştit, iar miercuri ar fi dat-o afară din magazin, transmite Agerpres.

Femeia a sunat la Secţia 2 Poliţie şi a reclamat cazul.

„Ca urmare a sesizării femeii, IJP Galaţi face verificări cu privire la refuzul nejustificat al vânzării mărfurilor sau al prestării de servicii, fapt prevăzut drept contravenţie la art. 1 al Legii 12/1990 şi care se pedepseşte cu amendă cuprinsă între 2.000 şi 20.000 de lei", au declarat reprezentanţii IPJ Galaţi.

După acest incident, asistenta medicală, de 44 ani, a postat pe Facebook cum este umilită de vecinii de bloc pentru faptul că lucrează la Spitalul de Boli Infecţioase din localitate, unde sunt trataţi pacienţii cu coronavirus.

„Este foarte grav ce mi s-a putut întâmpla, doar pentru simplul fapt că lucrez la Spitalul Boli Infecţioase Galaţi. Vecinii din scara blocului unde am locuit mai bine de 20 de ani mi-au aruncat cu clor pe uşa apartamentului. Mi-au trimis poliţia acasă. M-au dat afară din magazinul de la bloc, doar pentru că lucrez la Spitalul Boli Infecţioase. Ce să înţeleg. E discriminare”, a scris femeia pe pagina de socializare.

Fotografia de profil a cadrului medical de pe reţeaua de socializare este încadrată de mesajul: „Eu nu pot sta acasă, sunt cadru medical".

Postarea femeii a atras sute de reacţii de indignare pentru modul de comportare al vecinilor, dar şi de încurajare şi de susţinere pentru asistenta medicală care le-a răspuns: „La fel îmi voi face meseria, cu drag!"

Şi prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Avrămescu, a condamnat atitudinea ostilă la adresa asistentei medicale şi a transmis toate felicitările şi mulţumirile cadrelor medicale care în această perioadă se luptă, zilnic, în spitale, pentru sănătatea pacienţilor afectaţi de coronavirus.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Articole similare