Focar de coronavirus într-un cămin de bătrâni din Galați

Focar de coronavirus într-un cămin de bătrâni din Galați


Un focar de infecție a apărut într-un cămin din Galați și a îmbolnăvit mai multe persoane.

Instituția privată este în carantină, fiind păzită de jandarmi, iar autoritățile caută un manager care să gestioneze situația, potrivit Mediafax.

Sâmbătă, un vârstnic cu simptomele infectării a murit.

Autoritățile au confirmat ulterior că acesta era bolnav de COVID-19.

Potrivit prefectului județului Galați, mai multe persoane din cămin au fost transferate la Spitalul de Boli Infecțioase și la Spitalul TBC. Ceilalți pacienți ai căminului sunt testați, prioritate având persoanele cu simptome.

„Centrul respectiv a intrat în carantină, este echipaj de jandarmi la poartă, nu intră nimeni, nu iese nimeni. Se iese doar cu acordul Direcției de Sănătate Publică. Ieri a început ancheta epidemiologică. Ieri s-au făcut etajele I și II, astăzi se face parterul. S-au recoltat teste de la aproape toți bătrânii care prezintă simptome. Astăzi de dimineață am solicitat de la Spitalul CFR și de la Spitalul Județean să-mi desemneze persoane care să asigure asistență medicală bătrânilor din cămin. (…) Ei primesc tratamentul specific afecțiunilor pe care le au. Cei care prezintă simptome sau cei care sunt asimptomatici, dar sunt pozitivi, îi luăm și îi ducem la Spitalul de Boli Infecțioase și la Spitalul TBC. Am solicitat la Consiliul Județean să ne desemneze o persoană care să coordoneze acest centru”, a declarat Gabriel Avramescu.

Surse medicale susțin că virusul a fost adus în cămin chiar de managerul instituției.

Se pare că persoana, care în prezent se află în stare gravă la un spital din Galați, a fost plecată în Turcia în luna martie.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top