fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Botoșăneni, internați în spital după ce au fost diagnosticați greșit cu coronavirus

Botoșăneni, internați în spital după ce au fost diagnosticați greșit cu coronavirus


Mai multe persoane din Botoșani au fost internate la Infecțioase după ce au fost diagnosticate greșit cu coronavirus. În urma acestor erori, conducerea Direcției de Sănătate Publică a fost demisă.

Primul caz de acest gen a fost cel al unei femei de 60 de ani, care a contactată telefonic săptămâna trecută pentru a i se comunica faptul că este pozitivă cu Covid19, scrie Monitorul de Botoșani.

Femeia, care este şi dializată, fusese testată după ce unul dintre pacienţii centrului de dializă a decedat din cauza Covid19. Aceasta a fost informată că este pozitivă, urmând a fi internată în cadrul Secţiei de Boli Infecţioase.

Femeia şi-a făcut bagajul cu strictul necesar, a fost internată, însă după jumătate de oră a fost informată de o asistentă că trebuie să îşi facă în nou bagajul şi să fie transferată pe Secţia de nefrologie a Spitalului Judeţean, pentru că era negativă şi nu pozitivă.

Ulterior, prin aceeași situație a trecut un bărbat, care timp de câteva ore a trăit cu senzația că este infectat cu coronavirus, până i s-a comunicat că i-a fost încurcată testarea și, în realitate, a ieșit negativ.

Bărbatul a reclamat acest lucru la conducerea județului, ocazie cu care s-a constatat că reprezentații DSP au greșit diagnosticul în mai mult cazuri, astfel încât prefectul a decis schimbarea conducerii.

Urmează ca reprezentanții noii conduceri a DSP să stabilească dacă aceste erori au fost comise la comunicarea rezultatelor de către laboratorul de analize sau de către cei care făceau comunicarea propriu-zisă.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top