Au început pregătirile pentru înmormântarea arhiepiscopului Sucevei, ÎPS Pimen

Au început pregătirile pentru înmormântarea arhiepiscopului Sucevei, ÎPS Pimen


Pregătirile pentru înmormântarea lui Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, sunt în plină derulare.

Călugării de la Mănăstirea Sihăstria Putnei, acolo unde își va dormi somnul de veci înaltul prelat, au precizat că vor încerca să îndeplinească toate dorințele din testament.

Între timp, corpul neînsuflețit va ajunge în seara aceasta, iar la ora 19:00 este programată o slujbă în fața sediului Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Arhiepiscopul Pimen va fi înmormântat la Mănăstirea Sihăstria Putnei, acolo unde singur și-a construit locul de veci.

Crucea a fost făcută din piatra pârâului care curge prin zonă, iar sicriul este din lemn de lariță, confecționat cu ajutorul unor meșteri populari.

Pe cruce se regăsesc plăcuțe cu versuri patriotice, dar și Balada lui Ciprian Porumbescu, cel mai mare compozitor al Bucovinei.

La ceremonia de înmormântare, înaltul prelat și-ar fi dorit să fie condus pe sunet de bucium, motiv pentru care starețul mănăstirii Sihăstria Putnei a precizat că va face tot ceea ce este legal în această perioadă.

După slujba care va fi oficiată la sediul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, trupul neînsuflețit va mai rămâne aici o perioadă, iar apoi va fi transportat la locul de veci, iar aici va avea loc ceremonia de înhumare într-un cadru restrâns.

Arhiepiscopul Pimen a murit în noaptea de marți spre miercuri, la Institutul Matei Balș din București. El se afla la această unitate medicală de la 20 aprilie, când a fost transferat de la Suceava, după ce fusese confirmat cu noul coronavirus.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top