fbpx
Portokal
Românul, fost membru al Legiunii Străine, suspectat de asasinarea unui tânăr în Bacău, arestat în Franța

Românul, fost membru al Legiunii Străine, suspectat de asasinarea unui tânăr în Bacău, arestat în Franța


Poliţia judiciară franceză a arestat la 27 mai un fost membru al Legiunii Străine de naţionalitate română, sub suspiciunea că a comis un omor, transmite duminică portalul francez CNews.fr.

Căutat de justiţie în România, bărbatul îşi găsise refugiu în Franţa într-o casă rurală din departamentul Seine-et-Marne. Pentru arestarea lui au fost mobilizate Brigăzile de cercetare şi intervenţie din Creil şi Lille.

Individul de 45 de ani era căutat din autorităţile române, fiind suspectat de omucidere cu armă de foc, comisă la 9 martie în Bacău. El era cunoscut şi de serviciile de poliţie române pentru ameninţări şi extorcări de fonduri prin violenţă.

În 21 mai, România semnalase Franţei posibila prezenţă a unui individ urmărit de poliţia română în Hexagon. Anchetatorii poliţiei judiciare din Creil l-au localizat într-o casă din Creil. Intervenţia a avut loc a doua zi după emiterea mandatului de reţinere european.

La percheziţie, poliţia a confiscat peste 30.000 de euro, trei telefoane mobile şi o armă de calibru de 9 mm, similară celei utilizate în crima din România.

Individul a fost prezentat Curţii de apel din Amiens şi încarcerat în aşteptarea extrădării sale, informează Agerpres.

Cine este tânărul din Bacău asasinat de „legionarul” român

Tânărul de 21 de ani împușcat în luna martie, într-un bloc de pe strada Alecu Russo din municipiul Bacău, este un fost hacker anchetat și condamnat pentru fraude informatice.

Iulian Cezar Oancea a fost condamnat în 2015 la cinci ani de închisoare pentru infracțiuni informatice și a ieșit din Centrul de detenție pentru minori de la Brăila pe data de 13 martie 2018, după ce i-a fost admisă o cerere de eliberare condiționată.

Acesta a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, în 2014, fiind acuzat de acces fără drept, la un sistem informatic prin încălcarea măsurilor de securitate, fraudă informatică și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. În rechizitoriu se spune că, în perioada aprilie-august 2013, minorul (care avea atunci 14 ani) a folosit fără drept datele de identificare ale cardurilor bancare ale mai multor persoane din țară, dar și din străinătate, și a folosit date fictive pentru a face comenzi pe mai multe site-uri de unde a cumpărat o serie de bunuri și produse.

Tânărul a mai făcut obiectul unui proces judecat la Tribunalul Iaşi în 2019, când a fost trimis în judecată din nou pentru fraude informatice.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top