Mai rău ca animalele! Tânăr bolnav psihic, complet dezbrăcat și fără apă, legat cu lanțul de un copac, pe o vreme toridă (VIDEO)

Mai rău ca animalele! Tânăr bolnav psihic, complet dezbrăcat și fără apă, legat cu lanțul de un copac, pe o vreme toridă (VIDEO)


Cazul ȘOCANT a fost descoperit marţi, 30 iunie, după-amiază, în localitatea vasluiană Cozmeşti. Tânărul de 28 de ani, diagnosticat cu afecţiuni psihice, a fost găsit legat cu lanţul de copac, în curtea casei părinteşti, de către asistenţii sociali din cadrul Primăriei Cozmeşti, scrie „Adevărul”.

Tânărul stătea în soare, dezbrăcat şi fără nicio sursă de apă în apropiere, deşi temperatura de afară depăşea 30 de grade. Asistenţii sociali au anunţat de îndată Poliţia şi au solicitat, prin 112, sprijinul unul echipaj de la Ambulanţă pentru a-l transporta pe bolnav la spital.

După mai bine de o oră, în zonă şi-a făcut apariţia şi mama tânărului, care a declarat autorităţilor că era prima dată când îşi lega fiul de copac. Femeia a motivat că a recurs la această metodă extremă pentru ca băiatul să nu iasă din curte în absenţa ei. 

Reprezentanţii Primăriei Cozmeşti au precizat că acest caz era monitorizat de mai mulţi ani şi că au făcut demersuri pentru ca tânărul să fie instituţionalizat, însă mama, care îi este asistent personal, refuză să îl lase în grija statului.

Potrivit  vecinilor, tânărul de 28 de ani nu este periculos, însă nu stă îmbrăcat, pleacă de acasă şi nu ştie să se întoarcă.

 „În cursul anului trecut a fost făcută o cerere de instituţionalizare din partea primăriei, deoarece mama tânărului, care este şi asistent personal al fiului, era depăşită de situaţie. Nu a fost semnalat vreun abuz. La momentul respectiv nu a fost identificat niciun loc disponibil într-un centru de specialitate. Când a fost găsit un astfel de loc, s-au comunicat primăriei actele necesare pentru întocmirea dosarului, dar dosarul nu a mai fost depus. Situaţia semnalată acum urmează să fie evaluată de specialiştii noştri şi vor fi stabilite măsuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Poliţiştii au demarat o anchetă în acest caz.

 

Sursa: Adevărul


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« August 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top