Foto: Adevărul Foto: Adevărul

Elevul din Vaslui care și-a înjunghiat hărțuitorii, internat într-un centru de detenție pe o perioadă de cinci ani: daune morale și materiale de peste 100.000 de lei


Tribunalul Vaslui a pronunţat vineri, 10 iulie, sentinţa în dosarul în care un elev de liceu a fost judecat după ce a atacat cu cuţitul trei colegi. Agresorul s-a apărat, invocând că a acţionat de frică, spunând că luni la rând a fost hărţuit de victime, elevi cunoscuţi cu probleme de comportament.

La finalul cercetării judecătoreşti, magistraţii Tribunalului Vaslui au stabilit că elevul-inculpat se face vinovat de săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat, respingând solicitarea avocaţilor privind schimbarea încadrării juridice în loviri şi alte violenţe precum şi precum şi cea referitoare a reţinerea circumstanţei atenuante a provocării. Instanţa a apreciat solicitările ca fiind nefondate, scrie „Adevărul”.

Astfel, judecătorii au dispus condamnarea elevului de 17 ani cu măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de cinci ani. 

În plus, elevul condamnat a fost obligat să achite daune elevilor înjunghiaţi. Astfel, elevului care a suferit cele mai grave leziuni va trebui să achite 100.000 de lei daune morale şi 10.000 de lei daune materiale, iar celorlalte două victime câte 10.000 de lei daune morale. Sentinţa pronunţată de Tribunalul Vaslui nu este definitivă.

Cazul, fără precedent pentru învăţământul vasluian, a avut loc în luna aprilie 2019 pe una dintre cele mai circulate artere din municipiul Vaslui, la finalul orelor de curs. 

În faţa anchetatorilor şi al judecătorilor, elevul de 17 ani a declarat că de mai bine de o lună era hărţuit şi ameninţat cu bătaia şi că-i vor fi scoşi dinţii din gură de către mai mulţi colegi din Văleni. Agresorul a invocat că a început să poarte de frică cuţitul la şcoală, crezând că astfel îi va descuraja pe cei care îl agasau. În ziua în care a avut loc agresiunea, cei trei elevi înjunghiaţi au lipsit nemotivat de la cursuri. Agresorul, în schimb a fost prezent la toate orele. Potrivit conducerii Liceului ”Ştefan Procopiu”, elevul agresor avea nota 10 la purtare, în timp ce victimele aveau 7, respectiv 8.

 

Sursa: Adevărul


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« August 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top