Incident la spitalul din Bârlad: o bătrână cu COVID-19 s-a opus încercărilor rudelor care doreau să o scoată din unitatea medicală

Incident la spitalul din Bârlad: o bătrână cu COVID-19 s-a opus încercărilor rudelor care doreau să o scoată din unitatea medicală


Un eveniment mai puțin întâlnit a avut loc, în urmă cu câteva zile, la Spitalul „Elena Beldimand” din Bârlad. O bătrână din comuna Ștefan cel Mare, depistată pozitiv cu noul coronavirus, a fost cât pe ce să fie luată acasă de familie, împotriva voinței ei, după ce medicii infecționiști au decis să o interneze, informează barladulmeu.ro.

În vârstă de 81 de ani, femeia fusese transferată de la Spitalul Județean Vaslui. Fiica și nepoata bătrânei au venit la Bârlad, dornice să o ia acasă pe aceasta. Cele două au pretins că tusea, febra și dificultățile de respirație cu care se confrunta ruda lor nu au legătură cu COVID-19.

Recent întoarsă din străinătate, nepoata bătrânei le-a spus medicilor că virusul nu există. Aceasta le-a cerut cadrelor medicale să o externeze pe bunica ei, deși aceasta refuza categoric să plece din spital.

Până la urmă, bătrâna a reușit să-și convingă nepoata și fiica să se întoarcă acasă fără ea.

Incidentul a fost confirmat de conducerea Spitalului „Elena Beldiman”. Purtătorul de cuvânt al unității medicale, dr. Angelica Gramaticu, a declarat, pentru sursa citată, că pacienta nu ar fi putut fi internată fără a-și da consimțământul scris: „Cu toate acestea, cadrele medicale au mai întrebat-o o dată, în fața familiei, dacă vrea să rămână internată, iar răspunsul a fost afirmativ”.

 

Sursa: barladulmeu.ro


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« August 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top