fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, ADOPTATĂ

Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, ADOPTATĂ


Deputații și senatorii au votat, miercuri, pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, proiectul adoptat fiind inițiat de PSD, cu amendamente preluate de la USR Plus şi PNL.

În prezent, sunt peste 800 de foști parlamentari care beneficiază de pensii speciale, al căror cuantum depășește 10 milioane de euro pe an.

Au fost 357 de voturi „pentru”. Parlamentarii UDMR s-au abținut.

Cu puțin timp înainte, Comisia reunită a celor două camere a dat avizul favorabil.

UDMR, prin vocea senatorului Turos Lorand, anunțase din timpul ședinței că nu va vota eliminarea pensiilor pentru parlamentari, în condiţiile în care alte 11 categorii de angajaţi de la stat vor continua să beneficieze de aceste drepturi:

„Am ajuns din nou la un capitol unde demagogia și populismul au atins cote maxime”, a spus reprezentantul UDMR.

AUR şi USR PLUS au susținut însă eliminarea acestor beneficii pentru parlamentari.

„Nu avem altă opțiune de a vota, decât pentru eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari și sperăm să ajungem de comun acord cu toții la plafonarea pentru alte categorii sociale”, spune George Simion – AUR.

„Răzbunarea cea mai dulce este când dușmanul recunoaște că e bun, iar el e rău. PSD care a inventat pensiile speciale recunoaște că acest lucru a fost o porcărie”, spune Dan Barna.

Şi liberalii, prin vocea lui Ludovic Orban, spun că acesta este momentul pentru ca parlamentarii să arate că sunt în slujba celor care i-au ales. Orban a amintit că cei care au introdus pensiile speciale ale parlamentarilor în 2015 au fost social-democrații.

„Noi trebuie să votăm desființarea pensiilor speciale pentru parlamentari, că nu este drept ca parlametnarii României să-și dea pensii speciale, când milioane de români trăiesc din pensii de contributivitate. Astăzi trebuie să fie doar primul pas”, a spus Orban.

Replica social democraţilor a fost să acuze actuala putere că nu rezolvat situaţia pensiilor speciale până acum, prin ordonanţă de urgenţă.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30