fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Șefii Poliției și ai DSP București, chemați în Parlament să dea explicații pentru congresul PNL cu 5.000 de oameni în vârf de pandemie

Șefii Poliției și ai DSP București, chemați în Parlament să dea explicații pentru congresul PNL cu 5.000 de oameni în vârf de pandemie


Deputaţii PSD din comisiile de Apărare şi Sănătate au transmis, luni, o convocare oficială către şefii Poliției capitalei şi ai Direcţiei de Sănătate Publică pentru a da explicaţii cu privire la circumstanţele organizării şi desfăşurării Congresului PNL de la Romexpo, la care au participat aproape 5.000 de oameni.

Social-democraţii susţin că cei doi şefi de instituţii au refuzat să vină în faţa comisiilor parlamentare, transmite HotNews.

„Membrii PSD din comisiile de Apărare şi Sănătate din Camera Deputaţilor au transmis luni o convocare oficială către şefii Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti şi ai Direcţiei de Sănătate Publică, pentru a da explicaţii cu privire la circumstanţele organizării şi desfăşurării Congresului PNL.

Comisarul-şef Bogdan Berechet şi dr. Oana Niculescu au fost chemaţi pentru a da explicaţii privind legalitatea avizării acestui eveniment politic, despre modul în care au fost raportate testele COVID-19 pozitive din Capitală în perioada premergătoare congresului şi despre dubla măsură în sancţionarea încălcărilor restricţiilor de la această întrunire politică, în raport cu pedepsele aplicate cetăţenilor obişnuiţi.

PSD a luat act de refuzul celor doi de a se prezenta în faţa comisiilor parlamentare, ceea ce confirmă complicitatea inadmisibilă a acestor instituţii la ilegalităţile comise în cadrul evenimentului politic organizat de PNL", susține PSD într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, „această atitudine obstrucţionistă în aflarea adevărului reprezintă în mod clar un abuz de putere care încalcă în mod grav principiul colaborării loiale între instituţiile statului, consacrat în Constituţia României şi în deciziile CCR".

PSD mai spune că deputaţii social-democrați vor reveni cu o nouă convocare adresată celor doi şefi de instituţii, iar în cazul unui alt refuz vor folosi "toate căile legale pentru a-i trage la răspundere pentru acest comportament inacceptabil într-un stat drept".

„Românii au dreptul să ştie dacă şi în ce condiţii a fost avizat Congresul PNL şi cine a luat această decizie din partea autorităţilor responsabile. Scoaterea la lumină a adevărului e cu atât mai importantă cu cât raportările oficiale arată o dublare atipică a numărului de cazuri zilnice noi de COVID-19 în Bucureşti, de la maximul de 1.048 de cazuri săptămâna trecută la 2.559 de cazuri luni, a doua zi după Congresul PNL", se mai arată în comunicatul citat.

 

Sursa: HotNews


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Cartierul Austriac