fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Cîțu, întrebat dacă demisia sa ar stinge conflictul politic: „Nu, ar fi un gest iresponsabil”

Cîțu, întrebat dacă demisia sa ar stinge conflictul politic: „Nu, ar fi un gest iresponsabil”


Premierul Florin Cîțu susține că o eventuală demisie a sa din fruntea Guvernului nu ar rezolva criza politică în care se află acum România. 

Întrebat, după ședința de Guvern, care este strategia sa pentru a menține actualul Guvern în funcție, premierul a refuzat să dea detalii.

„Dumneavoastră mă întrebaţi care e strategia mea de a câştiga un război. Nu pot să vă dezvălui strategia, dar vă spun că vom face tot ce putem în continuare să avem un Guvern cu puteri depline. Eu sper până vineri să aprobăm OUG, vineri va fi următoarea şedinţă de Guvern, prin care acordăm o compensare a facturii la energie şi gaze. Din punctul nostru de vedere e iresponsabil ce se întâmplă astăzi în Parlament. Cei care vor să dea astăzi Guvernul jos aruncă ţara în haos. Eu cred că există şi parlamentari responsabili în Parlament şi cu aceia vom discuta care pun mai presus interesul românilor în faţa celui personal sau cel de partid”, a explicat Florin Cîţu, potrivit News.ro.

Chestionat dacă o demisie a sa din funcţie ar stinge conflictul politic, Cîţu a răspuns:

„Nu, ar fi un gest iresponsabil. Nu ar stinge niciun conflict. Ar însemna să lăsăm România fără Guvern. Eu niciodată nu îi voi lăsa fără români fără Guvern în acest moment. Dacă alţi vor acest lucru vor merge în Parlament USR PLUS cu PSD şi AUR şi vor da jos Guvernul şi vom merge la negocieri”.

Liderii USR-PLUS au afirmat de mai multe ori până acum că nu se vor întoarce la guvernarea cu PNL dacă Guvernul va fi condus de Florin Cîțu.

Întrebat mai departe dacă ia în calcul să demisioneze luni, înaintea votului de marţi în plenul reunit al Parlamentului pe moţiunea de cenzură a PSD, premierul a replicat:

„Dumneavoastră iar vorbiţi de strategie şi vă daţi seama că strategiile nu le vom divulga înainte. Ne vom uita la toate opţiunile”.

Moţiunea de cenzură a PSD va fi citită în plenul reunit de joi şi votată în cel de marţea viitoare. USR PLUS a anunţat că va susţine moţiunea, la fel şi AUR.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Cartierul Austriac