fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Dacian Cioloș nu vrea un guvern tehnocrat și nu dorește alegeri anticipate

Dacian Cioloș nu vrea un guvern tehnocrat și nu dorește alegeri anticipate


Dacian Cioloş, preşedinte ales al USR PLUS, a precizat sâmbătă că nu agreează varianta unui guvern tehnocrat şi că nu doreşte nici alegeri anticipate.

Într-un interviu pentru Digi 24, europarlamentarul a arătat însă că nu vrea să vorbească despre „scenarii posibile", până după dezbaterea moţiunii de cenzură. El şi-a exprimat speranţa ca moţiunea să fie adoptată, PNL să propună un alt premier şi să înceapă discuţiile despre refacerea majorităţii.

„Nu cred că e o soluţie (un guvern tehnocrat, n.r.). Atunci a fost, cumva, o soluţie de compromis. Era ultimul an de mandat al Parlamentului, înainte de alegeri. Şi atunci a fost o situaţie în care partidele nu au vrut să îşi asume guvernarea. Nu, acum PNL are mai multe variante, are de ales. Sau să refacem coaliţia, dar cu un alt premier, sau, dacă pentru ei e mult mai important Cîţu premier decât o majoritate funcţională, atunci au soluţia să găsească o formulă de susţinere cu PSD, cu AUR, pentru că noi nu avem de ce să susţinem un guvern minoritar PNL. Noi putem lucra cu PNL, dar un guvern condus de Florin Cîţu nu vedem de ce să-l susţinem", a spus Cioloş.

El consideră că alegerile anticipate nu sunt „o soluţie bună" pentru România în momentul de faţă.

„Nu cred că alegerile anticipate reprezintă o soluţie bună pentru România acum. Avem nevoie de un guvern. Dar avem nevoie de un guvern care să facă reforme. Avem un PNRR cu 30 de miliarde de euro în spate şi cu o serie de reforme. (...) Asta ar trebui să fie cartea de căpătâi a viitorului guvern, pentru că avem şi reforme şi fonduri", a precizat el.

Cioloş a subliniat că, în varianta revenirii la guvernare, USR PLUS vrea un calendar pentru aplicarea reformelor prevăzute în programul de guvernare.

„Poate să funcţioneze o coaliţie când stabileşti în comun nişte obiective şi te ţii de ele în mod serios. Cu respect faţă de partenerii tăi, nu văd de ce să nu funcţioneze. Problemele apar atunci când decizi un lucru şi nu te ţii de el şi îţi foloseşti puterea în guvern în mod exclusivist şi nu mai ţii cont de opinia partenerilor de coaliţie. (...) Evident, noi vom propune şi vom avea nevoie de un angajament clar de reforme şi un calendar, ca să ştim ce facem în trei luni, în şase luni, în nouă luni, într-un an de zile, pentru că timpul trece repede şi noi ne-am angajat la multe lucruri în programul de guvernare pe care l-am negociat anul trecut", a afirmat liderul USR PLUS.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Cartierul Austriac