fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Exportul de animale vii din România ar putea fi interzis: s-ar putea crea 4.000 de locuri de muncă în abatoare

Exportul de animale vii din România ar putea fi interzis: s-ar putea crea 4.000 de locuri de muncă în abatoare


Exportul de animale vii din România ar putea fi interzis după mai multe cazuri în care transporturile, mai ales de oi, au dus la adevărate masacre.

Mai mulţi deputaţi, dar şi reprezentanţi ai societăţii civile, discută o lege în acest sens, iar Parlamentul European ar putea propune restricţii pentru transportul de animale vii. Reglementarea va ajuta economia noastră, spun activiştii. Abatoarele ar avea de câştigat şi s-ar crea mii de locuri de muncă.

Aproape în fiecare an 1,7 milioane de oi vii sunt încărcate în camioane sau vapoare şi pleacă din România.

Uneori transportul se face în condiţii groaznice, iar multe oi nu ajung în viaţă la destinaţie, spun asociaţiile care protejează drepturile animalelor.

Acum doi ani, imaginile groaznice cu cele peste 14.000 de oi moarte în Portul Midia, au făcut înconjurul lumii.

Doar câteva zeci de animale au fost salvate de pompieri.

Societatea civilă le solicită deputaţilor români o lege care să oprească exporturile de animale vii. Acestea ar putea să fie tranşate în abatoare din România.

Gabi Păun, reprezentant Agent Green: „Interesele României sunt să oprească reputația proastă. Respectă interesul economic, am câştiga 46 milioane de euro anual.”

Aşa s-ar crea şi peste 4.000 de locuri de muncă în abatoare în care s-ar respecta chiar şi solicitările de tranşare conform normelor religioase cerute de unele ţări musulmane, importatori foarte importanţi. Pentru asta abatoarele au angajaţi musulmani cu certificări speciale.

George Cățean, reprezentantul unei cooperative agricole: „Trebuie să înjunghie animalul cu capul spre Mecca şi să facă nişte rugăciuni.”

ONG-urile au lansat şi o petiţie pentru susţinerea legii care la început ar limita și apoi ar interzice complet transportul de animale vii.

Solicitarea a ajuns deja în Parlament, unde există deputaţi dispuşi să o propună pentru adoptare. Mai întâi vor să se convingă de faptul că şi crescătorii de animale sunt de acord cu ea.

Şi Parlamentul Uniunii Europene cere măsuri concrete. Una dintre recomandările europarlamentarilor ar putea fi ca animalele vii să nu fie transportate pe distanţe mai mari de 8 ore. În acest caz, ultimul cuvânt îl va avea Comisia Europeană, care ar putea impune decizia statelor membre.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30