fbpx
 
Șoșoacă a făcut, iar, spectacol în Parlament. „Îi spun Uniunii Europene: Pe aici nu se trece!”

Șoșoacă a făcut, iar, spectacol în Parlament. „Îi spun Uniunii Europene: Pe aici nu se trece!”


Senatorul Diana Șoșoacă a susținut un discurs vehement, în Parlament, în timpul ședinței solemnte organizată cu ocazia împlinirii a 15 ani de la aderarea la Uniunea Europeană.

„Din păcate, după 15 ani în care ni se spune că suntem parteneri egali ai statelor UE, nu avem acces în Schengen. În schimb, avem firme austriece care ne-au preluat cam tot ce înseamnă petrol, gaz, bogăţii, avem firme franceze care ne-au luat alte bogăţii, avem firme italiene care ne-au luat alte bogăţii. Nu e prost cine le ia, e prost cine le dă. Îi toţi aceşti 15 ani, România a pierdut cel mai mult. Într-adevăr, avem posibilitatea să ne plimbăm în afara graniţelor ţării, dar avem peste 10 milioane de români în afara graniţelor ţării. Suntem ţara cu cea mai mare migraţie pe timp de pace”, a spus senatorul.

„UE dacă nu se trezește va rămâne fără foarte multe state, eu încă mai cred că UE poate să se trezească și să revină la ceea ce a început, 60% dintre români își doresc ROExit. Atenție foarte mare! Aveți griija că anul acesta doamnelor de la PNL care vreți să fiți judecatiri la CCR și trageți sfori pentru acest lucru pentru că vi s-a cerut să anulați Constituția României în favoarea dreptului european. Așa ceva… îi spun Uniunii Europene: Pe aici nu se trece! Constituția României este cea mai de preț lege. În constituție se află drepturi și libertăți fundamentale europene. Respectăm dreptul european, dreptul european poate fi cel mult complementar, dar nu să fie superior Constituției României”, a continuat Diana Șoșoacă.

Senatorul a venit îmbrăcat în ie și având un drapel mare pe umeri. Când s-a prezentat în fața colegilor pentru discurs, aceștia au început să râdă.

„Nu credeam că arborarea steagului României va stârni atâtea râsete, dar ce poți să îi ceri unui asemenea Parlament”, a spus ea.

Amintim că România sărbătoreşte, în 2022, 15 ani de la aderarea la Uniunea Europeană și cu această ocazie Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit într-o şedinţă solemnă. La ședință a participat și ministrul pentru Europa şi Afaceri externe al din Franța, Jean-Yves Le Drian.

România a devenit stat membru al Uniunii Europene la data de 1 ianuarie 2007. Pe 1 februarie 1993 a fost semnat Acordul de asociere a României la UE.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31