fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Eugen Tomac revine la conducerea PMP. Cristian Diaconescu, liderul din ultimul an, spune că nu pleacă din partid

Eugen Tomac revine la conducerea PMP. Cristian Diaconescu, liderul din ultimul an, spune că nu pleacă din partid


Congresul Extraordinar al Partidului Mişcarea Populară l-a ales sâmbătă pe Eugen Tomac ca preşedinte al formaţiunii politice. Eugen Tomac a candidat ca lider al moţiunii „PMP - un nou început pentru o Românie creştin-democrată”.

Din 456 de voturi exprimate, 421 au fost „pentru”,moţiunea lui Tomac, 18 „împotrivă” şi 17 abţineri, informează Agerpres.

„Le mulțumesc tuturor colegilor pentru încrederea acordată din nou! Înțeleg perfect responsabilitatea uriașă pe care o am în urma votului de astăzi. Am acceptat să-mi asum din nou o misiune atât de dificilă, pentru că îmi pasă de ceea ce am construit împreună, îmi pasă de fiecare membru al partidului nostru care a investit muncă, încredere și speranță. România are nevoie de un partid curat, liber și curajos, care să promoveze valorile creștin-democrate”, a declarat Eugen Tomac, într-o postare publicată pe contul său de Facebook.

Congresul a fost convocat de tabăra din PMP a lui Eugen Tomac, despre care fostul preşedinte al partidului, Cristian Diaconescu - care a acuzat un puci în interiorul partidului - a spus că este convocat nestatutar. În schimb, Tomac l-a acuzat pe Diaconescu de starea de „blocaj” în care a ajuns PMP.

Cristian Diaconescu a declarat că va rămâne în partid dacă va fi schimbat cu Eugen Tomac.

În ultimele zile, în spațiul public a apărut informația că Diaconescu ar fi încercat să își salveze funcția prin cooptarea unor membri AUR în partid, care ar fi adus automat niște locuri în Parlament. Mai precis, George Simion, unul dintre liderii AUR, a participat joi la o ședință online cu liderii PMP.

Cristian Diaconescu, liderul PMP, anunța înaintea intervenției lui George Simion în ședință că paisprezece parlamentari AUR ar urma să treacă la PMP, astfel, partidul să își poată forma un grup parlamentar.

Liderul AUR le-a pus pe tapet celor din PMP ideea unei viitoare alianțe sau chiar a unei viitoare fuziuni. Ulterori, Cristian Diaconescu și George Simion au respins această idee.

 

Sursa: Digi24, Europa FM


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Cartierul Austriac