fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Foto: Facebook Foto: Facebook

UE va aloca jumătate de miliard de euro ca ajutor pentru refugiații din Ucraina. „Hub” umanitar în România


Uniunea Europeană va aloca 500 de milioane de euro pentru a ajuta Ucraina și refugiații din această țară, iar în România va fi creat un „hub„ umanitar, a transmis, de la București, președintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen.

„Ne bucurăm de tot sprijinul României, de fexibilitatea si de pragmatismul dumneavoastră”, a spus ursula Von der Leyen

„Acest centru va fi un centru mare, va permite centralizarea ajutoarelor și trimiterea lor în Ucraina dar, după părerea mea, și în Republica Molodva. Noi credem că, din păcate, situația în Ucraina se va degrada în continuare, iar nevoia de ajutor va crește semnificativ”, a spus Klaus Iohannis.

Șeful statului a oferit și câteva detalii despre acest hub, care va permite o mai bună gestionare a ajutoarelor către Ucraina și cetățenii din țara vecină:

„Este un centru de logistică pentru ajutor umanitar care se va insitui sub umbrela RescEU, a ajutorului umanitar european. România va juca evident rolul de gazdă. Va începe să lucreze în etape, vom începe de la un centru care primește primele ajutoare și se va dezvolta în continuare, în final va fi o întreprindere foarte mare și foarte complicată. Același lucru este valabil și pentru coridorul pe care se vor livra aceste ajutoare. (…) Aceste ajutoare trebuie să ajungă și în zonele unde există activitate militară și unde civilii, de obicei, sunt în mare nevoie de ajutoare din afară.”

Vor trece câteva sptămâni până ce acest hub va fi operațional, a mai spus președintele Iohannis în cadrul înrevederii cu președinta Comisiei Europene.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Cartierul Austriac