fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Ministrul Mediului, despre scandalul Blue Air: „Blocarea conturilor de către AFM nu justifică în niciun fel suspendarea imediată a tuturor zborurilor de către această companie”

Ministrul Mediului, despre scandalul Blue Air: „Blocarea conturilor de către AFM nu justifică în niciun fel suspendarea imediată a tuturor zborurilor de către această companie”


Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a făcut, marți, câteva declarații scurte, transmise pe pagina sa de Facebook, despre scandalul provocat de suspendarea zborurilor companiei Blue Air.

Blue Air a oprit de la zbor toate cursele programate să aibă loc în această după-amiază.

Compania a transmis un comunicat în care anunță ca operațiunile sunt sistate până luni, 11 septembrie, amintește Știrile PRO TV.

În replică, ministrul Mediului a afirmat că decizia de blocare a conturilor a fost luată de către Administrația pentru Fondul de Mediu (AFM), deoarece Blue Air are o datorie de peste 2,28 milioane de lei, datorii la bugetul AFM.

„Este în procedură de executare silită de foarte mult timp, motiv pentru care s-a procedat conform legii, la recuperarea acestei creanțe”, a spus ministrul.

În ceea ce privește decizia de suspendare a zborurilor, în opinia ministrului, aceasta „este una absolut nejustificată”.

„Blocarea conturilor de către AFM nu justifică niciun fel suspendarea imediată a tuturor zborurilor de către această companie”, a mai susținut Tanczos.

Declarațiile ministrului Mediului:

„În legătură cu suspendarea zborurilor de către compania Blue Air, Ministerul Mediului face următoarele precizări. Conturile au fost blocate de către Administrația pentru Fondul de Mediu, datorită faptului că compania Blue Air are o datorie de peste 2,28  milioane de lei, datorii la bugetul AFM. Este în procedură de executare silită de foarte mult timp, motiv pentru care s-a procedat conform legii, la recuperarea acestei creanțe.

Decizia de a suspenda aceste zboruri este una absolut nejustificată. Blocarea conturilor de către AFM nu justifică niciun fel suspendarea imediată a tuturor zborurilor de către această companie.

Cer Blue Air să reia zborurile imediat, să-și onoreze obligațiile față de călători, să-și onoreze obligațiile față de bugetul de stat, să se adreseze imediat AFM pentru a solicita o reeșalonare a acestei datorii și de a rezolva pe cale legală acest diferend. Are obligația de a plăti această datorie la bugetul de stat, datorită factului că nu a achiziționat și nu a restituit certificatele de gaze cu efect de seră, obligația companiei, obligația respectată de celelalte companii aeriene.

S-a ajuns în această situație datorită faptului că Blue Air nu a respectat legea. Subliniez încă o dată că această blocare a conturilor nu justifică în niciun fel suspendarea imediată a tuturor zborurilor.

Ministerul Transporturilor, prin licența pe care a emis-o, nu a condiționat niciodată activitatea acestei companii în acest fel și nu le-a dat drept niciodată să facă o asemenea suspendare a tuturor zborurilor. Solicit companiei Blue Air să se adreseze imediat AFM și să rezolve pe cale legală acest diferend. Și solicit de asemenea să reia imediat toate zborurile și să și-o onoreze obligațiile față de călători.”

Conturile bancare ale companiei Blue Air au fost blocate după ce Ministerul Mediului a solicitat poprirea acestora.

Cu toate că în comunicat se precizează că toate zborurile planificate din afara României către orice aeroport din țară în 6 septembrie 2022 vor fi operate conform orarului publicat, zeci de oameni aflati pe aeroporturi din Paris sau Stockholm au anunțat că sunt blocați acolo de ore bune și la aceasta oră.

 

Sursa: Știrile PRO TV


ROGESI

Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Cartierul Austriac