fbpx
 
Charles al III-lea, primul discurs public în calitate de rege: Aduc un omagiu memoriei mamei mele și onorez viața ei de serviciu (VIDEO)

Charles al III-lea, primul discurs public în calitate de rege: Aduc un omagiu memoriei mamei mele și onorez viața ei de serviciu (VIDEO)


Regele Charles al III-lea a rostit vineri primul său discurs către națiune, un discurs de 10 minute înregistrat la Palatul Buckingham, în care și-a arătat recunoștința și respectul față de mama sa și i-a lăudat cei 70 de ani de domnie.

Noul rege al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Charles al III-lea a declarat vineri seară, în primul său discurs către ţară, că a jelit profund moartea reginei şi le-a promis britanicilor că îi va servi întreaga viaţă, ca şi Elisebeta a II-a, relatează agenţiile internaţionale de presă.

„Regina Elisabeta s-a angajat să-şi dedice viaţa servirii poporului ei, a fost un angajament personal profund", a spus regele Charles al III-lea în primul său discurs către ţară.

Regele Charles al III-lea s-a angajat solemn să sprijine principiile constituţionale aflate în inima naţiunii pe care o conduce.

Suveranul părea să aibă ochii în lacrimi în timp ce vorbea despre Regina Elisabeta a II-a, căreia i-a spus „iubita mea Mama”, rememorând cei 70 de ani de domnie în care suverana și-a făcut datoria cu „căldură, umor și abilitate”.

„De-a lungul vieţii ei, Maiestatea sa Regina - iubita mea Mama - a fost o inspiraţie şi un exemplu pentru mine şi familia sa şi avem faţă de ea cea mai sinceră datorie pe care o familie o poate avea față de mama sa. A avut un profund angajament personal care i-a definit întreaga viaţă. A făcut sacrificii pentru datorie. Dedicarea şi devotamentul său ca suverană nu s-au diminuat niciodată, în vremuri de schimbare şi de progres, în vremuri de bucurie şi sărbătoare şi în vremuri de tristeţe şi pierdere”, a afirmat noul rege.

„Valorile noastre au rămas și trebuie să rămână constante”, a spus Charles al III-lea, promițând să fie slujba britanicilor întreaga sa viaţă, la fel ca mama sa.

„Reînnoiesc în faţa voastră acest angajament de serviciu de-a lungul întregii vieţi”, a declarat Charles al III-lea.

„Atâta timp cât sunt Rege, voi respecta Constituția. Vă voi servi cu loialitate și iubire, așa cum am făcut-o toată viața”, a promis Charles.

„Viața mea, sigur, se va schimba”, a recunoscut el, menționând fundațiile sale de care nu se va mai putea ocupa și dând de înțeles că va mai avea timp ca până acum nici de pasiunile sale sau de vizitele în locuri îndrăgite precum România.

„Este un timp al schimbării pentru familia mea, contez pe sprijinul iubitei mele soții, Camilla. Am învățat că mă pot baza pe ea”, a arătat Charles.

„În semn de recunoaștere a propriului său serviciu public regal, de la căsătoria noastră de acum 17 ani, ea devine regina mea consoartă”, a punctat el.

„Știu că ea se va ridica la exigențele noului său rol, cu devotamentul său ferm față de datorie, pe care am ajuns să mă bazez atât de mult”, a declarat Charles.

„Fiul meu William va prelua responsabilitățile pe care le-am avut timp de cinci decenii. Cu Catherine alături de el, știu că noii noștri prinț și prințesă de Wales vor continua să inspire și să ducă mai departe dialogurile noastre naționale”, a menționat Charles, oficializând faptul că William devine prinț moștenitor.

Suveranul nu l-a uitat nici pe celălalt fiu al său, Harry, chiar dacă acesta a renunțat la îndatoririle regale.

„Vreau să-mi exprim iubirea pentru Harry și Meghan, în timp ce își construiesc o viață în Statele Unite”, a afirmat Charles.

„Ofer cele mai sincere mulțumiri, din inimă, pentru sprijinul acordat”, le-a spus el supușilor.

„Iubită mama, își mulțumesc pentru tot. Fie ca îngerii să-ți călăuzească calea”, și-a încheiat Charles primul discurs ca Rege.

 

Sursa: Agerpres, Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: