fbpx
 
Un bărbat din Noua Zeelandă  a primit 6 milioane de euro în loc de 60.000 în contul său. Banca și-a dat seama de greșeală după câteva luni

Un bărbat din Noua Zeelandă a primit 6 milioane de euro în loc de 60.000 în contul său. Banca și-a dat seama de greșeală după câteva luni


Un bărbat care a cerut un împrumut de 60.000 de euro de la bancă pentru a-și finanța benzinăria a primit, din greșeală, 6.000.000 de euro.

Banca nu și-a dat seama de eroare decât după câteva luni, dar Hui „Leo” Gao își făcuse alte planuri între timp, alături de partenera lui, Kara Hurring, potrivit indy100.

Gao ceruse banii pentru a-și finanța benzinăria din Rotorua, Noua Zeelandă, însă banca Westpac i-a adăugat mai multe zerouri la suma aprobată, făcându-l pe bărbat multimilionar accidental.

Când a descoperit banii în cont, Gao și partenera sa au fugit din țară pentru a se bucura de o viață lipsită de griji, cazându-se doar la hoteluri de cinci stele și practicând jocuri de noroc.

O fostă colegă de apartament a cuplului a dezvăluit că locuia cu ei în momentul în care Gao a descoperit banii în contul său bancar.

„Gao a fost extaziat, a sărit pe pat strigând 'suntem al naibii de bogați'”, a spus Bianca Taute potrivit The Sun.

A doua zi, Gao și Hurring au luat o masă scumpă în oraș, iar Gao s-a răsfățat cu o sticlă scumpă de coniac francez.

Împreună cu fiica lor Leena, cei doi au fugit din Noua Zeelandă și au lăsat totul în urmă, inclusiv pisoiul lor de companie.

Au împărțit banii în mai multe conturi bancare și s-au îndreptat spre Macao, unde au cheltuit o mulțime de bani în cazinouri.

Banca și-a dat seama în cele din urmă de eroarea sa și o vânătoare internațională a condus la blocarea tuturor conturilor bancare ale cuplului și, în cele din urmă, la ruperea relației lor.

Înainte de a fi arestat, cuplul a reușit să retragă și să cheltuiască patru milioane de euro.

În mai 2010, după 20 de luni de fugă, Hurring s-a predat poliției și s-a întors în Noua Zeelandă. Gao a fost prins mai târziu după ce a călătorit în Hong Kong și a fost arestat și extrădat.

Gao a pledat vinovat de furt și a spus că s-a comportat „ca un nenorocit”. A executat 16 luni de închisoare și a fost eliberat în 2013.

Hurring a susținut că Gao i-a spus că a câștigat la loterie și a susținut că este nevinovată. Ea a fost găsită vinovată de furt, spălare de bani și încercare de a folosi documente în mod necinstit. Hurring a primit nouă luni de detenție la domiciliu și a fost obligată să restituie aproximativ 7.000 de euro.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30