fbpx
 
PSD îl propune pe senatorul Angel Tîlvăr pentru funcția de ministru al Apărării Naționale

PSD îl propune pe senatorul Angel Tîlvăr pentru funcția de ministru al Apărării Naționale


Conducerea PSD, reunită luni în Consiliul Politic Naţional, a decis, prin vot, ca senatorul Angel Tîlvăr să fie propunerea partidului pentru conducerea Ministerului Apărării, confirmând informația anunțată pe surse de Știrile Pro TV.

La scurt timp după această decizie, Guvernul a anunțat că premierul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis președintelui României, Klaus Iohannis, propunerea de preluare a mandatului de ministru al Apărării Naționale de către Angel Tîlvăr.

La finalul şedinţei PSD, Angel Tîlvăr a declarat că, în cazul în care va fi numit în funcţie, speră să aibă o colaborare foarte bună cu preşedintele Klaus Iohannis.

El a fost întrebat de jurnaliști dacă este de părere că ar putea ajunge în acelaşi punct ca Vasile Dîncu, care s-a plâns de relaţia cu președintele Klaus Iohannis.

„Este una specificată de lege pe care eu o voi respecta conform legii şi sperând într-o colaborare foarte bună, pentru că este în interesul tuturor”, a răspuns Tîlvăr, potrivit News.ro.

„Decizia colegului meu e o decizie cu o puternică încărcătură personală. Eu înţeleg să respect acest lucru şi aşa am procedat de fiecare dată când au fost situaţii asemănătoare. Cu siguranţă dacă domnia sa va găsi de cuviinţă să îmi detalieze motivele pentru care a demisionat, eu voi avea această discuţie cu domnia sa, cu atât mai mult cu cât relaţia mea cu domnul Vasile Dîncu este una amicală, prietenească. În ceea ce priveşte motivaţiile domniei sale, în afară de ceea ce domnia sa a spus în spaţiul public, eu nu aş face altceva decât să speculez şi nu doresc să fac asta”, a completat senatorul Angel Tîlvăr.

Chestionat care vor fi priorităţile la portofoliul Apărare, Tîlvăr a replicat: „În momentul în care purtăm această discuţie, la estul României există o situaţie de securitate cauzată de invazia lui Putin, nejustificată”.

„Pe de o parte. Avem dorinţa de a păstra cetăţenii ţării într-o stare de calm şi normalitate. Pe de altă parte, nu aş vrea să uităm că în momentl în care discutăm acum există militari români care fie sub egida NATO, UE sau a ONU, îşi desfăşoară activitatea menită să păstreze pacea în anumite zone ale ţării. Vorbim că vom aloca 2,5% din PIB pentru apărare. Pe lângă 2,5% din PIB pentru Apărare, vreau să nu uităm că sunt la fel de importanţi pentru noi oamenii implicaţi în structura de apărare”, a mai spus senatorul PSD.

Cine este Angel Tîlvăr, propus ministru al Apărării de PSD

Angel Tîlvăr, propunerea PSD pentru Ministerul Apărării, este parlamentar PSD din 2008, fiind la al doilea mandat în Senat şi având şi trei mandate de deputat.

La bază, acesta este profesor de limbă engleză, doctor în Ştiinţe Umaniste la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi.

Parlamentarul declară că nu are nici terenuri şi nici casă, însă deţine două autoturisme şi o şalupă.

Angek Tîlvăr a terminat în 2004 Liceul Pedagogic ,,Spiru Haret”, fiind Profesor, Limbă şi Literatura Engleză. În 1981- 1985 a urmat Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine Limbi străine, Pedagogie, în 1993-1995, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative - Ştiinţe Politice, Comunicare, Relaţii Internaţionale.

A fost Bursier Socrates în 1999, iar în 2003 - 2004 a urmat un curs la Colegiul National de Apărare ,,Mihai Viteazul”. În 2012 a urmat un curs la Academia Naţională de Informaţii şi la Institutul Diplomatic Român. În 2012 a terminat doctoratul, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", Iaşi, în Ştiinţe Umaniste

În 2008 a fost ales senator, pe listele PSD. A mai avut trei mandate în Camera Deputaţilor, iar în actualul legislativ a intrat în Senat, tot din partea PSD.

În perioada decembrie 2014 - noiembrie 2015 a fost Ministru delegat pentru Relaţiilor cu Românii de peste hotare.

Potrivit declaraţiei de avere de pe site-ul Senatului, Angel Tîlvăr nu deţine nici terenuri şi nici casă, însă are două autoturisme, un Hyundai Santa Fe din 2015 şi un Ford Fusion, din 2007, precum şi o şalupă Laguna, din 2009.

Are deschise mai multe conturi în lei şi valută, în care deţine sume precum 69.010, 23 lei, 1821.44 lei, 35379,98 euro, precum şi mai multe carduri, împreună cu soţia.

Acesta a avut un venit, pe ultimul an fiscal, ca senator, de 141.636 lei, în timp ce soţia sa, care lucrează ca inspector la Consiliul Concurenţei, a câştigat 72.845 lei, precum şi 7462 lei, ca profesor. 

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30