fbpx
 

Andrei Șevcenko, aproape să fie ucis de una dintre dronele rusești: „Eram la 2 kilometri”


Fostul mare fotbalist ucrainean Andrei Șevcenko a fost la un pas de a muri în timpul unui bombardament lansat de Rusia în Ucraina.

Fostul mare atacant al lui Chelsea și AC Milan, Andrei Șevcenko, a fost aproape de a fi ucis de o dronă rusească, în timp ce se afla la Kiev în vizită la președintele Volodimir Zelenski.

La începutul acestei luni, el se afla din nou în Ucraina, în vizită la președintele Volodimir Zelenski, când o rachetă a dronă rusească s-a prăbușit în apropierea sa. "Eram la vreo 2 kilometri de locul în care a căzut una dintre bombe. Una dintre centralele electrice a fost lovită. Știm că rușii încearcă să ne atace infrastructura. Explozia a fost foarte puternică. Știam că asta se poate întâmpla atunci când mergi într-o zonă de război", a declarat Șevcenko pentru Sky Sports, citată de Daily Star.

Câștigătorul Balonului de Aur din 2004, care este cel mai bun marcator din toate timpurile al Ucrainei, s-a alăturat luptei țării sale împotriva invadatorilor ruși, făcând apeluri publice pentru pace și îndemnând agențiile de ajutorare, precum și guvernele occidentale, să își sporească contribuțiile pentru țara sa natală.

În ciuda ororilor care s-au abătut asupra compatrioților săi în ultimele 10 luni, Șevcenko spune că starea de spirit din Ucraina este "incredibilă" în acest moment.

Oamenii suferă, dar sunt foarte uniți. Știm ce avem de făcut, știm cum să supraviețuim, știm că trebuie să fim uniți împreună. Când revine curentul electric în unele locuri, îți suni prietenii și îi inviți în casă, faci un duș, împarți ceva de mâncare. Asta fac oamenii, doar cooperează pentru a încerca să se ajute unii pe alții. Spiritul este incredibil, chiar și într-o situație atât de dificilă. Oamenii colaborează. Cred că există o forță în Ucraina, un spirit de neclintit. Nu avem de ales. Avem un obiectiv foarte clar: luptăm pentru pământul nostru, pentru viitorul nostru și acesta este un popor cu adevărat unit", a mai spus legendarul fotbalist Andrei Șevcenko.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: