fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Twitter Twitter

Şeful unui important şantier naval din Rusia a murit subit, fără a se cunoaşte cauza


Un important şantier naval rusesc specializat în construcţia de submarine non-nucleare a anunţat că directorul său general a murit subit sâmbătă, după 11 ani de activitate, dar nu a oferit detalii, transmite Reuters.

Şantierele Navale ale Amiralităţii, cu sediul în portul vestic Sankt Petersburg, anunţă într-un comunicat decesul lui Alexander Buzakov. Acesta ocupa postul din august 2012.
Potrivit comunicatului, publicat pe site-ul societăţii, principala sa realizare a fost menţinerea şi consolidarea portofoliului de comenzi al şantierului naval pentru submarine moderne nenucleare, nave de suprafaţă şi vehicule de mare adâncime.
Agenţia de ştiri TASS a declarat că şantierul naval construieşte submarine îmbunătăţite cu propulsie diesel din clasa Kilo, capabile să lanseze rachete de croazieră Kalibr.
În aprilie, Moscova a declarat că a folosit un submarin diesel în Marea Neagră pentru a lovi obiective militare ucrainene cu rachete Kalibr.
Şantierul naval a informat că Buzakov a absolvit în 1980 şi avea peste 40 de ani de experienţă, ceea ce indică faptul că avea în jur de 60 de ani când a murit. Sankt Petersburg este oraşul natal al preşedintelui Vladimir Putin.

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30