fbpx
 

Moțiune simplă împotriva lui Bode. USR și Forța Dreptei cer demisia ministrului, pe care îl acuză de plagiat


Camera Deputaților are programată luni la dezbaterea moțiunea simplă depusă de opoziție împotriva ministrului de interne, Lucian Bode. Semnatarii demersului, USR și Forța Dreptei, cer demisia ministrului, pe care îl acuză de plagiat, de faptul că patronează abuzuri în MAI și îl consideră responsabil de eșecul intrării în spațiul Schengen.

USR și Forța Dreptei au depus moțiunea simplă împotriva ministrului Lucian Bode săptămâna trecută, în chiar prima zi a noii sesiuni legislative.

Cele două formațiuni de opoziție îl acuză pe ministrul de Interne de plagiat, invocând decizia Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, potrivit căreia aproape o cincime din teza de doctorat a lui Lucian Bode este copiată.

„România merită mai mult decât hoți în funcții publice”, este titlul moțiunii simple.

Vizați sunt și președintele Klaus Iohannis și liderul PSD, Marcel Ciolacu, acuzați de opoziție că girează păstrarea în funcție a ministrului Bode, despre care spun că este un hoț dovedit.

În afară de plagiat, USR și Forța Dreptei îl mai acuză pe ministrul de Interne că patronează abuzuri în cadrul instituției pe care o conduce.

Nu în ultimul rând, Lucian Bode este considerat responsabil pentru eșecul aderării României la Spațiul Schengen.

„Orice zi cu Bode ministru e o zi în plus de menținere a României în afara spațiului în care se poate călători liber”, se precizează în textul moțiunii.

Este cea de-a treia moțiune simplă depusă de USR și Forța Dreptei împotriva lui Lucian Bode.

În prima, dezbătută în octombrie anul trecut, opoziția îl acuza de achiziția a 600 de autospeciale BMW pentru poliție în urma unei licitații despre care a explicat că este una cu dedicație pentru unul dintre prietenii președintelui Iohannis.

Cea de-a doua moțiunea, depusă în decembrie anul trecut și în care Lucian Bode era acuzat de eșecul aderării la Shengen, nu a mai fost dezbătută și votată niciodată.

 

Sursa: Europa FM

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30