fbpx
 
FOTO: hk.npu.gov.ua FOTO: hk.npu.gov.ua

Un soldat rus care s-a ascuns timp de șase luni în clădiri abandonate din Harkov a fost arestat de ucraineni


Un soldat rus care s-a ascuns timp de șase luni în clădiri abandonate după eliberarea regiunii Harkov a fost arestat de poliția ucraineană, scrie The Guardian.

Soldatul, în vârstă de 42 de ani, face parte din Brigada 27 rusă, el fiind arestat luni în timp ce polițiștii regionali patrulau prin satele din zona Kupiansk-Vuzlovyi.

„După ce a fost percheziționat, s-a dovedit că bărbatul, care este din regiunea Moscovei, era un militar al Brigăzii 27 a Federației Rusă. Deținutul a susținut că s-a ascuns de la eliberarea districtului Kupiansk de către forțele armate ale Ucrainei”, a informat poliția într-un comunicat. 

Bărbatul era îmbrăcat în haine civile. Se pare că s-a rătăcit fiind separat de unitatea sa, în timp ce fugea de ucraineni, în septembrie anul trecut. Încă nu se știe cum a reușit să se ascundă timp de șase luni de la retragerea rușilor.
Poliția ucraineană nu a făcut publice detalii suplimentare în acest moment.

Contraatacul surpriză al Ucrainei în regiunea Harkov în septembrie anul trecut a avut loc în timp ce forțele ruse se confruntau cu atacuri și în regiunile din sud. Timp de câteva zile, Ucraina i-a alungat pe ruși de pe o suprafață de peste 6.000 km pătrați și și-a consolidat controlul asupra regiunii Harkov, ridicând steaguri în orașele și satele eliberate după șase luni de ocupație rusă.

Mii de soldați ruși au fost luați prin surprindere, iar forțele ucrainene i-au scos din pivnițele și pădurile unde se ascundeau.

La scurt timp după eliberare, autoritățile ucrainene au desfășurat o operațiune masivă de căutare din ușă în ușă a militarilor ruși care fuseseră lăsați în urmă sau care rămăseseră să acționeze ca sabotori.

„Autoritățile au fost informate cu privire la prezența unui grup rusesc de diversiune-infiltrare în zonă și au introdus o stare de asediu mai strictă în oraș, care va dura acum de la ora 17.00 până la 6.30, pentru a preveni producerea de victime în rândul civililor în timp ce soldații și poliția se află în căutarea infiltraților ruși. Vă rugăm să tratați situația cu înțelegere. Rămâneți calmi și ajutați forțele de apărare să elimine forțele rusești”, a declarat luni Oleksandr Prokudin, șeful administrației militare regionale din Herson.

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30