fbpx
 
Arkansas State Parks Arkansas State Parks

Un bărbat a găsit într-un parc din Arkansas ceea ce părea a fi o bucată de sticlă, iar după câteva săptămâni a avut un șoc. Ce descoperise de fapt


Un bărbat din Arkansas, SUA, a observat într-un parc ceea ce credea că este o bucată de sticlă și a luat-o acasă. După câteva săptămâni, a aflat că obiectul este, de fapt, un diamant de 4,87 carate, relatează CNN.

Jerry Evans a mers împreună cu iubita lui în parcul Crater of Diamonds (Craterul Diamantelor) din Murfreesboro, în primăvara anului trecut. La 10 minute după ce au sosit în parc, el a zărit ceea ce părea a fi o bucată de sticlă, pe care a băgat-o în buzunar.

„Era foarte clar. Chiar nu știam”, a spus Evans.

După ce s-a întors acasă, Evans s-a gândit că obiectul găsit ar putea fi mai mult decât sticlă, așa că l-a trimis la Institutul Gemologic din America pentru a descoperi ce este de fapt.

După câteva săptămâni, el a primit răspuns de la institut și a aflat că a găsit un diamant aproape incolor. Lui Evans nu îi venea să creadă. El a luat legătura cu oficialii parcului pentru a-i anunța ce descoperire uimitoare făcuse.

Diamantul găsit de el a fost cel mai mare diamant descoperit în parc din anul 2020, când un alt bărbat a găsit acolo un diamant brun de 9,07 carate.

Parcul Craterul Diamantelor, care a devenit parc de stat în 1972, este cunoscut ca o sursă de diamante, potrivit oficialilor parcului.

Vizitatorii parcului găsesc acolo în medie unul până la două diamante zilnic, iar 798 de diamante, cu un total de peste 125 de carate, au fost descoperite în parc în 2023, potrivit unui comunicat.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31