fbpx
 
Anunțul lui Ciolacu privind aderarea la Schengen, detonat de Viena. Cioloș: Umilință publică primită de la ministrul austriac

Anunțul lui Ciolacu privind aderarea la Schengen, detonat de Viena. Cioloș: Umilință publică primită de la ministrul austriac


După ce premierul Marcel Ciolacu a anunțat triumfalist acordul pentru aderarea României la Schengen în 2024, Viena a readus autoritățile de la București cu picioarele pe pământ.

Ministrul austriac de Interne a precizat joi, pentru AFP, că deschiderea spaţiului maritim şi aerian european pentru România şi Bulgaria nu constituie o apartenenţă deplină la spaţiul Schengen și că „în prezent nu există negocieri privind aderarea” propriu-zisă.

Fostul premier Dacian Cioloş, actual europarlamentar, spune că Ciolacu a fost umilit public de ministrul austriac Gerhard Karner și că prin declarațiile sale riscă să „arunce în aer” negocierile privind aderarea propriu-zisă a României la Spațiul Schengen.

„Ministrul austriac de Interne a detonat anunțul triumfalist al lui Marcel Ciolacu în mai puțin de 24 de ore, arătând că nu există niciun acord și niciun calendar pentru ridicarea controalelor vamale terestre. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, premierul României şi viitor candidat PSD la Președinția României, trebuie să înțeleagă un adevăr simplu: vorbele aruncate la întâmplare pot avea consecințe grave. Nu doar pentru el, ci șipentru întreaga țară.

Domnule Ciolacu, ori vă luați responsabilitățile în serios, ori vă prezentați demisia. Cine vă mai crede când o să veniți cu o nouă declarație? Cine vă mai ia în serios, după asemenea umilință publică, când veți vrea să negociați ceva pentru România? Una dintre regulile de bază ale unei negocieri la acest nivel este că “nimic nu este agreat, câtă vreme nu este totul agreat”. Când nu ești direct implicat în negocieri și nu există un acord final, este mai bine să taci, pentru a nu arunca în aer munca celor care încearcă să rezolve situația dificilă în care a intrat România din cauza cinismului austriac.

România are nevoie de un lider matur politic, care înţelege că funcția pe care o ocupă nu este un premiu, ci o mare responsabilitate. Când vorbești, o faci în numele unui stat, în numele României şi al românilor, care au dreptul să fie tratați cu respect şi demnitate. Marcel Ciolacu se joacă cu credibilitatea României și cu speranțele românilor”, a scris Dacian Cioloș într-o postare pe Facebook.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30