fbpx
 
Lista secțiilor de vot pentru alegerile europarlamentare. Unde pot vota românii din Diaspora

Lista secțiilor de vot pentru alegerile europarlamentare. Unde pot vota românii din Diaspora


Ministerul Afacerilor Externe a expediat materialele de vot către cele 915 secţii organizate la alegerile pentru Parlamentul European în străinătate.

Lista secţiilor de vot din străinătate dedicate românilor din Diaspora, pentru alegerile europarlamentare, poate fi consultată pe mae.ro

Adresele secțiilor de vot din străinătate pot fi găsite pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe, la secţiunea dedicată alegerilor europarlamentare.

În acest an, MAE organizează, prin intermediul misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European, mai mult decât dublu faţă de secţiile organizate la alegerile europarlamentare din 2019.

La alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024 cetăţenii români cu drept de vot care domiciliază, au reşedinţa sau se află temporar în străinătate pot vota la orice secţie organizată în străinătate, pe baza unui document de identitate românesc valabil în ziua votării:

· cartea de identitate;

· cartea electronică de identitate;

· cartea de identitate provizorie;

· buletinul de identitate;

· paşaportul diplomatic;

· paşaportul diplomatic electronic;

· paşaportul de serviciu;

· paşaportul de serviciu electronic;

· paşaportul simplu;

· paşaportul simplu electronic;

· paşaportul simplu temporar;

· carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din şcolile militare.

La scrutinul din 9 iunie 2024, votarea va începe la ora locală 07:00 şi se va încheia la ora 22:00. Alegătorii care se află la ora 22:00 la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei pentru a intra în localul de vot pot să exercite dreptul de vot până la ora locală 23:59.

În total au fost distribuite peste 2,5 de milioane de buletine de vot și aproape 8.500 de ştampile cu menţiunea „VOTAT”.

Miercuri, pe 22 mai, MAE a finalizat expedierea către misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României a materialelor necesare votării, pentru distribuirea acestora către secţiile de votare care vor fi organizate în străinătate la alegerile pentru Parlamentul European din 9 iunie 2024.

Biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate distribuie birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate, prin intermediul MAE, pe bază de proces-verbal, buletinele de vot, ştampilele de control, ştampilele cu menţiunea „VOTAT", precum şi celelalte materiale necesare derulării procesului electoral, potrivit prevederilor art. 28 alin. (1) lit. c) din din Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicată, cu modificările ulterioare.

„Pentru buna desfăşurare a procesului electoral din străinătate la data de 9 iunie 2024, au fost expediate 2.542.800 bucăţi buletine de vot, 8.439 bucăţi ştampile cu menţiunea „VOTAT", 2.304.715 bucăţi timbre autocolante şi 915 ştampile de control, urmând ca acestea să fie recepţionate de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate care, la rândul lor, le vor distribui preşedinţilor secţiilor de votare din străinătate”, precizează MAE.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31