fbpx
 
Judecătorii au decis: Relu Fenechiu, liber în câteva luni

Judecătorii au decis: Relu Fenechiu, liber în câteva luni


Magistrații Tribunalului Vaslui au admis solicitarea lui Relu Fenechiu de contopire a pedepselor din cele două dosare în care a fost condamnat. Astfel, fostul ministru al Transporturilor a rămas cu pedeapsa de 5 ani primită în Dosarul „Transformatorul”, la care judecătorii au adăugat un spor de 6 luni. Sentinţa Tribunalului Vaslui nu este definitivă, putând fi contestată în termen de trei zile.

 

Baronul liberal Relu Fenechiu va ieși din închisoare în câteva luni. Judecătorii de la Tribunalul Iași au admis solicitarea fostului ministru de contopire a pedepselor de 5 ani și din Dosarul „Transformatorul” și de 3 ani din dosarul mitei de 900 de mii de euro de la Ministerul Justiției. Magistrații au păstrat pedeapsa cea mai mare, de cinci ani, la care a fost adăugat un spor de 6 luni.

 

Ținând cont de faptul că fostul ministru a executat mare parte din prima condamnare, acesta urmează a fi eliberat din Penitenciarul Vaslui în câteva luni.

 

În dosarul „Transformatorul”, fostul lider liberal a fost acuzat de DNA că prin firma sa Fene Grup a vândut transformatoare şi întrerupătoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei. Fratele acestuia, Lucian Fenechiu, şi Mihai Bogdan Damian, asociat unic şi administrator la SC Euro Plus SRL Iaşi şi acţionar al SC Fene Grup SA, au fost acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi continuată şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.

 

Fenechiu a fost condamnat și în dosarul mitei de 900.000 de euro de la Ministerul Justiției. El și-a recunoscut vina, semnând un acord de recunoaștere cu procurorii și primind astfel doar 3 ani de închisoare cu executare.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: