fbpx
 
Protest pe Esplanada Oancea: ieșenii ies astăzi în stradă pentru a-și apăra spațiul verde

Protest pe Esplanada Oancea: ieșenii ies astăzi în stradă pentru a-și apăra spațiul verde


Un protest este anunțat astăzi, pe Esplanada Oancea. Organizatorii sunt chiar locuitorii din zonă, nemulțumiți că în zonă va fi amenajată o parcare și mai multe blocuri, care vor distruge complet spațiul verde.

 

Protestul, anunțat pe Facebook, este programat între orele 17.00 și 19.00.

Ce să faci?

- Vino pe esplanada Oancea!

De ce?

- Ca să te bucuri de priveliștea spațiului verde crud cât încă mai există! Și ca să arătăm că ne pasă de el!

Este poate singura șansă de a sensibiliza municipalitatea și a arăta că ținem mai mult la cei 30-40 de copaci și peste 2500mp de tăpșan decât la o parcare și blocurile turn ce ar urma să le ia locul cu toate efectele negative ce ar rezulta de aici!

Cine poate să vină?

- Oricine este bine venit pe esplanadă! Vecini, prieteni, politicieni, oamenii din administrație! Oricine ține la spațiul verde, oricine este interesat de calitatea aerului pe care îl respiră, oricine ține la viitorul copiilor și oricine ține la bunul simț cetășenesc (în detrimentul interesel meschine și a dorinței de înnavuțire prin orice mijloc) este invitat să se plimbe pe esplanadă!

Și dacă tot veniți, luați cu voi și prietenii și cel mai important vorbiți și cu vecinii de pe scara voastră și explicați-le cum stau lucrurile în zona în care trăim și convingeți-i să devină niște cetățeni implicați!

Povestiți tuturor informațiile care se acumulează în grupul „Esplanada Oancea - Tătărași Iași”!

Ca vecini, trăim împreună, unii muncim împreună, ne bucurăm împreună, cu siguranță merităm să ne decidem și viitorul împreună!!!”, este mesajul postat de organizatori pe Facebook.

 

Reporter de Iași a prezentat într-un amplu material „măcelul” pe care investitorii imobiliari îl pregătesc în zonă.

 

Citește și Distrugerea Esplanadei Oancea cu trei BLOCURI-MAMUT: ieșenii vor sta ca găinile în baterie la Avicola

 

Cartierul Oancea va fi practiv distrus: construcții uriașe închid esplanada. Un spațiu verde va fi ras și 30 de copaci vor fi tăiați. Parcul de joacă e chiar în buza unuia din blocuri. Totul pentru un profit de peste 5 milioane de euro.

Proiectul aparţine firmei Art Residence Development, controlată de controversatul investitor în imobiliare Vasile Filip. În imediata apropiere, a obţinut un Plan Urbanisitc Zonal (PUZ), pentru două blocuri P+8, alt dezvoltator imobiliar „cu scandal”: Daniel Niculiţă.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: