fbpx
 
Sabo & Co. iau 185.000 de euro salarii la Poli Iași din banii pe care nu i-au adus

Sabo & Co. iau 185.000 de euro salarii la Poli Iași din banii pe care nu i-au adus


Noul patron de la Poli mai mult încasează decât investește: și-a pus tatăl pe statul de plată. Nu a arătat banii pe care i-a promis când a preluat conducerea clubului, dar s-a grăbit să-şi pună salarii. Horia Sabo: 3.000 de euro pe lună; tăticul lui: 3.000 de euro; Selymes: 3.000 de euro; anonimul de la Marketing: 2.500 de euro, PR-istul: 2.500 de euro. Toţi stau pe banii clubului în apartamentele de lux de la Exclusive Residence. În condiţiile în care banii promişi de Sabo sunt un mister, echipa de fotbal s-a pricopsit cu nişte căpuşe, nu cu investitori.

 

Încet, dar sigur, băimăreanul Horia Sabo preia frâiele clubului Politehnica Iaşi. Acesta a reuşit să aducă alţi patru oameni în club, pe funcţii de conducere şi pe salarii babane, care cumulează 180.000 de euro anual. În plus, Horia Sabo vrea să scape şi de preşedintele executiv „băştinaş”, Adrian Ambrosie, şi să o aducă în locul acestuia pe Anamaria Prodan, soţia antrenorului Laurenţiu Reghecampf.

Salarii pentru şef şi oamenii lui

Venit la Iaşi ca salvator financiar, prima grijă a lui Horia Sabo a fost să-şi impună nişte oameni în posturi-cheie şi să obţină pentru aceştia salarii de mii de euro.

Deşi în organigrama clubului ieşean aceste funcţii nu există, Sabo a încheiat contractele în nume personal, înţelegerea cu clubul ieşean fiind semnată ca persoană fizică, nu prin intermediul unei societăţi, cum ar fi fost normal.

 

Anamaria Prodan şi Sabo, zilele trecute, la Iaşi. Pe reţelele de socializare, fanii lui Poli au luat foc când au auzit de „Prodanca”

 

„Nu au încheiat cu Comitetul Director niciun contract. Singuri şi-au dat funcţii şi şi-au pus salarii. Chiar sunt curios din ce bani le vor achita“, spune preşedintele Comitetului Director, Leonida Antohi.

Primul trecut pe listă este chiar Horia Sabo, care va încasa lunar de la echipa ieşeană 3.000 de euro, plus 500 de euro, pentru chiria locuinţei din ansamblul de lux de lângă stradion, Exclusive Residence.

Al doilea pe lista de plată este tatăl lui Horia Sabo, Laurenţiu, care va ocupa postul de director economic. Şi acesta va încasa 3.000 de euro.

Alt nume adus de Sabo este fostul internaţional Tibor Selymes, care va încasa şi el 3.000 euro. Alţi doi apropiaţi ai omului de afaceri băimărean vor lua câte 2.500 de euro. Este vorba despre directorul de marketing Iuliano Ene, care a mai ocupat acest post la Petrolul Ploieşti, şi Aurelian Simion, care va ocupa un post de PR. De precizat că şi ceilalţi oameni aduşi de Sabo la Poli Iaşi stau la Exclusive Residence, iar chiria este plătită din banii clubului. Trăgând linie, sunt peste 185.000 euro pe care clubul ieşean trebuie să-i achite într-un sezon lui Sabo şi acoliţilor săi.

Legat de acest subiect, Horia Sabo s-a arătat extrem de deranjat. „Dacă publicaţi aceste salarii vă dau în judecată! Eu nu pot lucra fără să am un contract de muncă legal. E normal să ai contract! Sunt administratorul acestei prăvălii şi e normal să am contract. Sunt nişte informaţii de interes privat şi nu sunt obligat să vi le dau!“

 

„Am investit bani la Iaşi, dar nu e problema dumneavoastră cât! Banii sunt în club. Am o clauză uriaşă de confidenţialitate şi nu pot spune cât am investit“, Horia Sabo

 

Vrea să scape de Ambrosie?

În momentul venirii la Iaşi, Horia Sabo a declarat că îşi doreşte să colaboreze cu Adrian Ambrosie, cu care trebuia să fie pe picior de egalitate, doar că lucrurile nu stau aşa. „Am venit la Iaşi nu deasupra, ci lângă actuala conducere. În această asociere va exista un control reciproc, cine nu performează, pleacă!”, a spus Horia Sabo la venirea sa la Iaşi.

Şi cum Ambrosie mai are încă un rol decizional în club, Sabo este hotărât să scape de acesta. Astfel, Sabo s-a întâlnit de mai multe ori cu agentul de jucători Anamaria Prodan, care, de altfel, a transferat câţiva jucători la Iaşi în această vară, pentru a negocia venirea acesteia la Politehnica în locul lui Ambrosie.

Acesta nu crede că se pregăteşte debarcarea sa şi susţine că Horia Sabo i-a spus că vrea să o aducă pe Prodan alături de Tibor Selymes, pentru a se ocupa de aducerea de jucători. Ambrosie susţine că nu îşi doreşte să părăsească gruparea ieşeană: „Eu am pus suflet în formarea acestei echipe şi nu vreau să plec.“

Horia Sabo a negat vehement aducerea Anamariei Prodan. „Nu i-am spus nimic lui Adi Ambrosie. Nici vorbă să vină Anamaria Prodan preşedinte la Iaşi“, a precizat Sabo.

 

Postul lui Adrian Ambrosie, în pericol

 

„Vin doar ca numărul 1 în club“

Prezentă marţi, 17 iulie, la Iaşi pentru semnarea transferurilor unor jucători pe care îi reprezintă, Anamaria Prodan a spus că va veni la formaţia ieşeană doar dacă va fi numărul 1 în club. „Pentru Iaşi ar trebui să fie o onoare că Horia Sabo îşi riscă banii familiei pentru a ţine brandul Politehnica în viaţă. Colaborarea mea cu Poli Iaşi este legată de aducerea de jucători care să păstreze Iaşul între primele şase echipe din România. Anamaria Prodan e numărul 1 şi, dacă îmi propune cineva, vin doar ca numărul 1 în club“, a precizat Prodan.

Comitetul Director, la mâna lui Chirica

Pentru a putea scăpa de Ambrosie, Sabo are nevoie de o majoritate în Comitetul director din care fac parte, conform Registrului Asociaţiilor şi Fundaţiilor la data de 13 iulie 2018: Leonida Antohi, Adrian Ambrosie, Ion Apostol (Salubris) şi Ion Melinte (Conest). Toţi aceştia ascultă de primarul Mihai Chirica, chiar dacă Primăria pare că şi-a pierdut rolul de finanţator al clubului. „Am discutat foarte serios această problemă cu Adi (n.r. – Adrian Ambrosie). Eu, sincer, vreau să fie în continuare el preşedinte. Întotdeauna am mizat pe ieşeni. Cu ce poate ajuta fotbalul ieşean Anamaria Prodan?“, susţine Antohi.

 

Citește și Cine este noul investitor de la POLI: Horia Sabo, băiatul lui tata, milionarul „Coate Goale"

 

Aportul lui Horia Sabo, o sumă neprecizată, doar când va fi nevoie

REPORTER DE IAŞI a dezvăluit, în urmă cu câteva săptămâni, cine este băimăreanul Horia Sabo. Fost jurnalist, acesta este acţionarul unor firme ajunse în insolvenţă. Este căsătorit cu Dora, fiica unui fost deputat din Maramureş şi director în firma Construcţii Hidrotehnice SA Iaşi.

Echipa din jurul lui ridică alte semne de întrebare. Pe lângă impunerea tatălui său ca director economic, sare în evidenţă aducerea lui Tibor Selymes, fostul fotbalist cu probleme: trimis în judecată pentru ucidere din culpă, fără angajament de mai multă vreme, asociat la mai multe societăţi cu cifră de afaceri 0.

CSM Politehnica Iași a fost în cantonament, dar nu s-a plătit decât un avans de 10%, salariile sunt deja în întârziere, iar săptămâna viitoare se așteaptă prima tranșă din drepturile TV, circa 1,1 milioane de euro (cu tot cu TVA). Acești bani sunt suficienți pentru tot turul campionatului. Contractul lui Horia Sabo prevede că acesta trebuie să asigure bugetul necesar clubului, fără a fi precizată o sumă, adică să acopere găurile atunci când banii din drepturi TV sau din transferurile de jucători nu sunt suficienți.


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30