fbpx
 
Cutiile de chibrituri confort III devin garsoniere „top”

Cutiile de chibrituri confort III devin garsoniere „top”


Fostul cămin muncitoresc din Aurel Vlaicu a fost renovat complet, fiind prima fază a proiectului pe 9.500 mp derulat de Construcții Hidrotehnice.

Intrare nouă pe piața imobiliară. Până la sfârșitul lunii decembrie, Construcții Hidrotehnice Iași va finaliza reabilitarea unui bloc cu subsol, parter și trei etaje, situat pe strada Aurel Vlaicu. În final, imobilul va avea 60 de apartamente cu o cameră și două apartamente cu câte două camere. „Este parte a unui proiect imobiliar mai amplu pe care compania îl va dezvolta pe terenul de 16.000 metri pătrați pe care-l deține acolo”, a declarat Elena Grabovschi, director logistică.

Garsonieră + boxă bonus

Imobilul aflat acum în reamenajare a aparținut dintotdeauna Construcții Hidrotehnice, fiind construit la începutul anilor ’80. Acum, muncitorii se află pe ultima sută de metri a modernizării blocului cu trei etaje. Locuințele, 60 de apartamente cu o cameră a câte 27 mp utili fiecare și două apartamente cu câte două camere a câte 42 mp utili fiecare, sunt scoase la vânzare „complet utilate și cu finisaje moderne”, așa cum sună anunțul pe site-ul garsonieraiasi.ro.

Acestea au centrală termică individuală, instalație termică îngropată, instalație sanitară îngropată, rețea electrică din cupru. Fiecare garsonieră vine la pachet cu o boxă de depozitare de cinci metri pătrați, gratuit. Prețul de pornire a fost fixat la 25.000 de euro, iar ca avantaje sunt enumerate calitatea finisajelor, dar și amplasamentul care permite un acces ușor către facultățile și campusul Universității Tehnice, aproape de Iulius Mall, de Kaufland și Lidl.

Noile garsoniere modernizate se vând la 25.000 de euro. Înainte de modernizare, nu s-ar fi mutat nimeni în căminul din Aurel Vlaicu

Rezidențial, office și comercial
În aceeași curte, pe o suprafață de aproape 1,7 hectare, conducerea Construcții Hidrotehnice vrea să ridice un complex rezidențial, de birouri și comercial. Astfel, există în dezbatere publică un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru ridicarea a 7 blocuri. Terenul este mărginit la nord de strada Aurel Vlaicu, la est de strada Sf. Ioan, la sud de Spali Bahlui Mal Stâng, iar la vest de fosta proprietate REMAT. Indicatorii urbanistici din PUZ propun pentru acest proiect imobiliar o înălțime maximă de 30 de metri, un procent de ocupare a terenului de 35% și un coeficient de utilizarea a terenului de 2. Patru dintre blocuri vor avea subsol, parter și câte cinci etaje fiecare, pentru ca trei, poziționate spre strada Sf. Ioan, să aibă, fiecare, subsol, parter și câte 9 etaje. Acestea trei vor fi unite cu alte două construcții, fiecare S+P+M.

Patru blocuri în Manta Roșie

Un al doilea proiect imobiliar al Construcții Hidrotehnice prevede construirea de blocuri cu locuințe în Manta Roșie, peste drum de fostul depozit Dedeman. În cazul acestei investiții, PUZ-ul a fost aprobat în luna martie 2018. Potrivit documentului, compania va ridica acolo patru imobile, trei cu subsol, parter și câte patru etaje fiecare și un altul cu subsol, parter și șase etaje. Suprafața de teren disponibilă este de aproape 9.500 de metri pătrați, iar indicatorii urbanistici prevăd un procent de ocupare a terenului de 30% și un coeficient de utilizare de 1,5.Doi foști deputați, în staff-ul de conducere
Compania care a intrat în rândul dezvoltatorilor imobiliari, Construcții Hidrotehnice, este specializată în amenajări hidro, civile și industriale, îmbunătățiri funciare, alimentări cu apă și construcții agricole. Și-a început activitatea acum 40 de ani, sub denumirea de Grupul de Șantiere „Moldova” Iași.
În istoria recentă, firma s-a aflat în siajul mai multor oameni politici din PNL. Inclusiv unul dintre directori, cel general, Mihai Lupu, a fost deputat PNL de Constanța. Un alt director, cel executiv, a fost deputat de Maramureș, Gheorghe Zoicaș (foto sus) fiind și socrul lui Horia Sabo, director general al clubului de fotbal CSMS Poli Iași.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30