fbpx
 
Elevi din Iași, printre copiii abandonați pe aeroporturile din Tokyo, Doha și Milano

Elevi din Iași, printre copiii abandonați pe aeroporturile din Tokyo, Doha și Milano


Peste 80 de copii români sunt blocaţi pe aeroporturile din Milano, Doha și Tokyo, iar părinții acuză că au fost păcăliţi de o asociaţie care a organizat tabere în Statele Unite ale Americii și Japonia, fără să mai cumpere şi bilete de avion. În grupul abandonat la Tokio se află și tineri din Iași.

Informația a explodat pur și simplu în această după-amiază, pe rețelele de sociale unde părinții și rudele copiilor abandonați au alertat disperați autoritățile și opinia publică.

Fundaţia Young Parteneres For Civil Society Developemenet Association, condusă de Iulian Ghinoiu, a organizat aceste tabere, iar părinţii au aflat acum că odraslele lor sunt fără bilete de avion fie la Tokyo, fie la Doha, fie la Milano.

În grupul de la Tokio se află și 5-6 elevi de la Colegiul Național din Iași.

„Copiii s-au trezit pur și simplu abandonați, fără bilete de tren, iar ghidul grupului, parcă a intrat în pământ. Dispăruse. Au ajuns cu greu la aeroportul din Tokio, însă nu au găsit bilete de avion pentru România”, a declarat pentru REPORTER DE IAȘI unul dintre părinți.

Tot el ne-a mai declarat că Iulian Ghinoiu și Fundația sa avea relații strânse cu liceele de elită din Iași, organizând în fiecare an excursii cu elevii în mai multe țări din lume.

Mâine, de exemplu, un grup de 60 de copii urma să plece la Londra. Excursia, anulată între timp, a costat 600 de euro/copil cu tot cu intrările la muzee. Părinții au încercat să ia legătura cu asociația. Fără succes, însă. Pagina de Facebook a asociației fost luată cu asalt de părinţi disperaţi, aşa că administratorul a închis-o, după ce a postat un mesaj că toate proiectele asociaţiei sunt momentan suspendate.

ANUNT! DIN CAUZA UNOR PROBLEME APARUTE IN ULTIMUL MOMENT INCEPAND CU DATA DE 26.06.201 PROIECTELE SUNT SUSPENDATE. IMEDIAT CE SE VA LAMURI SITUATIA VOM REVENI CU DETALII. INCLUSIV PROIECTUL DE LA LONDRA CARE URMA SA SE DESFASOARE INCEPAND CU DATA DE 27.06 .2019 VA FI SUSPENDAT!!!!  IN MOMENTUL IN CARE SE VA CLARIFICA SITUAȚIA VOM REVENI CU DETALII. NE CEREM SCUZE PENTRU INCONVENIENTELE CREATE!", este mesajul postat de administratorul paginii.

Din mesajele postate pe Facebook de părinți sau chiar de unii elevi care au participat la tabere în SUA și Japonia reiese că problemele au apărut în momentul în care copiii se îmbarcau sau cel puțin încercau să ajungă la bordul avioanelor care urmau să îi aducă acasă.

Grupul care se întoarcea din SUA și avea o escală la Milano a întâmpinat o problemă la avion. Unii au petrecut noaptea pe aeroportul din Italia, în timp ce o parte au ajuns la București după ce au mai făcut o escală la Viena.

În ceea ce privește grupul din Japonia, o parte dintre tineri a rămas blocată pe aeroportul din Doha. Sunt și copii care ar trebui să decoleze mâine din Tokyo, iar acum își fac griji, deoarece ar putea întâmpina probleme cu bilete promise de această asociație.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31