fbpx
Print this page
Președintele Klaus Iohannis a cerut demisia șefului DIICOT, Felix Bănilă

Președintele Klaus Iohannis a cerut demisia șefului DIICOT, Felix Bănilă


Preşedintele a cerut luni seară demisia procurorului-şef DIICOT, Felix Bănilă, reproşându-i modul în care a fost instrumentată ancheta în cazul de la Caracal.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut luni seară şefului DIICOT Felix Bănilă să îşi înainteze demisia.

„Îi cer domnului Felix Bănilă să îşi înainteze imediat demisia din funcţia de procuror sef al DIICOT. Este nevoie de o schimbare la acest nivel pemtru a recredibiliza această instituţie”, a declarat Iohannis, după ce acriticat reacţia instituţiilor statului în cazul caracal şi în cazul fetiţei ucise în judeţul Dâmboviţa.

„Nu mă voi referi la marile rateuri PSD-iste din ultima vreme şi nici la încercările disperate ale PSD-ului de a se agăţa de putere. Mă voi referi la altă problemă foarte gravă”, a spus Iohannis la începutul declaraţiei, menţionând că au trecut două luni de la tragedia îngrozitoare de la Caracal care a zguduit România.

El a afirmat că atunci a convocat CSAT, a indicat în mod explicit măsurile care trebuie luate de Guvern şi a cerut acţiuni clare.

„Totodată, am tras repetate semnale de alarmă către cei care conduc instituţiile statului că au obligaţia să-şi exercite cu maximă responsabilitate misiunea de a proteja cetăţenii ţării noastre. În condiţiile în care oamenii au aşteptarea legitimă de a fi apăraţi, este revoltător modul în care în ultima săptămână unele instituţii publice au reacţionat atât în ceea ce priveşte ancheta de la Caracal, cât şi în cumplitul caz din Dâmboviţa”, a spus preşedintele.

„Am văzut reacţii întârziate, gesturi publice de a dreptul scandaloase care denotă lipsa de preocupare pentru victime şi pentru familiile victimelor. Ce s-a întâmplat în ultimele zile cu una dintre familiile victimelor de la Caracal este un exemplu de: aşa nu. Este extrem de grav că cei care conduc instituţii ale statului român girează astfel de comportamente”,a mai spus preşedintele Iohannis.

„Pentru toate aceste greşeli, PSD va plăti politic, vă asigur de acest lucru”, a spus Iohannis.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare