fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
COMENTARIU. Noul Mordor: Presa, cumpărată de Chirica, transferuri de senzație de la PSD la PNL

COMENTARIU. Noul Mordor: Presa, cumpărată de Chirica, transferuri de senzație de la PSD la PNL


Mihai Chirica a dat către Evenimentul de Iaşi tipărirea ziarului Primăriei, deşi avea contract-cadru cu tipografia Mitropoliei. 135.000 de lei pentru 6 luni. Asta se cheamă ajutor de stat.

Nu pricep de ce trebuie să mai tipărim din bani publici sute de mii de exemplare ale unui ziar 100% electoral, care serveşte unui singur om: Mihai Chirica. Ziare mototolite, pe care nu le mai citeşte nimeni şi care nu conţin nicio informaţie reală. Iar noi plătim această operă comunistă din bugetul local într-un an de criză profundă, în care banii sunt foarte puţini şi în care problemele economice şi sociale sunt foarte grave. Asta se cheamă pornografie bugetară.

Tabloul e sumbru. Şefa Iaşi TV Life deţine târgul auto, printr-un interpus, tot pe terenul Primăriei, oferind la schimb timp de emisie primarului, ajutând la crearea unui cult al personalităţii dezgustător şi la crearea monopolului politic de tip rusesc.

În plus, Chirica i-a dat lui Asimionesei, patronul BZI, un teren pe care a făcut un bloc care valorează 2,5 milioane de euro, iarăşi o demonstraţie de separare a puterii politice de presă independenta. Chirica striga în gura mare, în BZI, săptămâna trecută, că averea lui e adunată cinstit şi că doar nişte şantajişti se pot îndoi. Dar despre asta vom vorbi peste câteva zile.

Această acaparare a oraşului se vede în sondaje. Ieşenii sunt încercuiţi. Afacerile cu bani publici sunt la ordinea zilei, nerealizările sunt mascate de presa reunită într-un cartel de tip mafiot.

Chirica îşi permite ceea ce nu făceau nici măcar pesediștii, pe vremea lui Solcanu sau Flaișer. Îi cumpără pe membrii PNL cu bani de la buget, făcând contracte cu aceştia pe faţă: consilierul Ghizdovăț ia 120.000 de lei pe nişte lucrări inventate, iar Dulgheru, prieten cu Harabagiu, mai primeşte 600.000 de lei de la Padoc, pentru încă un an.

E ca şi cum Camelia Gavrilă ar avea contracte cu Primăria, dacă ar fi condusă de PSD, sau Maricel Popa i-ar preda afaceri la cheie lui Silviu Macovei. E de neimaginat unde s-a ajuns.

Înainte, Chirica făcea asta cu pesediștii din CL, cu Boca, Crucianu etc. Acum o face cu liberalii. E o infectare a oraşului până la os. PNL e compromis de Chirica, e partidul-stat.

Daniela Tăutu, Florentin Ciubotaru şi Călin Scripcaru, de la PSD, se mută la PNL. Tăutu a şi fost confirmată oficial. Homunculul Vlad Nedelcu, tot PSD, a anunţat că şi-a rezolvat singur intrarea în PNL, dar lui Costel Alexe încă îi este ruşine să recunoască. De mâine, ar fi mai bine ca toată filiala PSD Iaşi să se mute la PNL. Nu e nicio problemă. Dacă asta e acum Puterea, ce mai contează oamenii, cum îi cheamă şi ce au în tărtăcuţă? Toată lumea e penelistă.

Dar lovitura de senzaţie e transferul la PNL al lui Harabagiu însuşi, viceprimarul toxic de la dreapta lui Chirica, un individ a cărui avere strânsă din bani negri în ultimii ani l-ar face invidios până şi pe Nichita. Harabagiu mai ezită, vrea să fie sigur că i se oferă din nou funcţia de viceprimar, altfel ar putea rămâne city-manager şi fără PNL.

Dragi ieşeni, poftim tabloul! Tolontan se revoltă la Bucureşti că site-uri şi televiziuni centrale sunt finanţate de Sică Orban şi trec sub tăcere afacerile murdare ale PNL. Atunci de ce să ne mirăm de Mihai Chirica? Îl mângâie Orban pe creştet. PNL devine tot mai toxic.

Nu ştiu unde sunt useriștii în această ecuaţie, dacă se vor trezi, dar mi se par mielul perfect pentru a fi dus la tăiere.


Citeste si...
Nota
(3 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: