„Armeanu, venim după tine!”

„Armeanu, venim după tine!”


Cum pot cei trei oameni care lucrează la TOLO.RO să-l ia în cătare pe Armeanu, şeful celor 18 spitale din Bucureşti înscăunat de Oprescu, după ce timp de 10 ani armatele cu mii de soldaţi din politică, Justiţie şi instituţii de control n-au văzut, n-au aflat şi n-au întreprins nimic? Cum ceva atât de grav poate fi invizibil pentru poliţişti, procurori, politicieni şi inspectori?

 

Trei oameni de la un ziar de sport îl şi anunţă: „venim după tine", semn că până aici i-a fost, o poteră virală într-o ţară în care noi, toţi ceilalţi, milioane de oameni -, mici beneficiari ai contractelor publice, sindicalişti, asistaţi social, pensionari jinduind la câteva procente în plus, salariaţi la stat cu lefuri mici, aşteptând să pice ceva, ziarişti în pragul apoplexiei financiare - facem parte din Mafie?

 

Azi, la „Sf. Maria”, cel mai mare spital de pediatrie din Moldova, un singur lift funcţiona pentru miile de pacienţi şi însoţitori. Scările infernale ale celor 8 etaje, cu cele două tronsoane interminabile, erau urcate şi coborâte de muşuroaie de furnici muncitoare, cărând disciplinate zeci de kilograme de bagaje cu pijamale, rufe murdare şi oale cu mâncare caldă. Frigul de pe scările cât un munte te îmbolnăveşte în câteva minute şi n-a fost nimeni să strige: „Opriţi nebunia asta! Haideţi toţi în curte să facem miting".

 

Soţia prietenului meu fierbea în sucul propriu, şoptind disperată: „Mâine plec de aici", fără s-o asculte nimeni. De 8 zile asistăm la ciolaniada penibilă a formării unui nou guvern, orbecăind în întuneric, fără să vedem adevărata faţă a suferinţei. O rază nebăgată în seamă în această beznă: „Armeanu, venim după tine". Miliardele de lei sifonate din investiţiile statului de o Mafie care aruncă firimituri la milioane de oameni, împărţite în categorii sociale identificate în buget, sunt motivul suferinţei noastre.

 

Nefericiţi dar complici, menţinem în mişcare mecanismul ce leagă sadicii bogaţi şi liberi, ca Armeanu, de liftul torturii de la „Sf. Maria”, împingând ca milioane de sclavi la această roată imensă, iar cei trei de la TOLO.RO ne mai dau câte-o linguriţă de zahăr pe zi ca să avem energie.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Go to top