De ce nu demolăm vilele corupților din Primărie?

De ce nu demolăm vilele corupților din Primărie?


7IASI a descoperit vila de peste 100.000 de euro a unui inspector de la Urbanism din Primărie. Numai panourile solare de pe acoperiș costă 50.000 de euro! Are acumulatori pentru iarnă, e o mică uzina la subsol.

Nicio reacţie. Tot oraşul se face că nu vede. Toţi ziariştii sunt complici activi sau pasivi ai corupţiei din Primărie. Avem ditamai șpaga în mărime naturală şi nimeni nu întreabă nimic. Inspectorul de la Urbanism e atât de prost încât nici nu s-a obosit să mascheze vila pe care sub nicio formă n-o poate justifica. N-are mătuşi, n-are credite-paravan, n-are venituri. Între timp, primarul Chirica este total abulic, el da lecţii despre reforme şi democraţie.

REPORTER DE IAŞI a dezvăluit în toamnă vila de peste 200.000 de euro a lui Mihai Chirica, ascunsă în declaraţia de avere şi pe care n-o poate justifica în niciun fel. Păi cum poate Chirica să-i ceară socoteala inspectorului de la Urbanism când el însuşi are o vilă furată? Culmea ghiolbănelii de baron, şi-a făcut biserică în curte! Tot oraşul ştie, râde de asta, dar nimeni nu se revoltă.

Tot auzim de luni de zile ca Mihai Chirica îşi caută partid. Că e cel mai bun în sondaje şi e o vedetă naţională. Chipurile, inamic al lui Dragnea. Dar niciun partid nu-l ia public la întrebări: De unde ai vila aia, dom'le Chirica, dacă vrei să vii la noi în partid? Cum justitifi tu vila aia? Pe cine reprezinţi tu după ce ai fost ales şi în numele cui vorbeşti poporului despre principii frumoase şi despre viaţă, în general? În numele clicii ale căror interese le protejezi? În numele blocurilor-plombă scoase din mânecă fără nicio justificare urbanistică şi economică? Cum îţi alegi subiectele fără să-i deranjezi niciodată?

De ce nu vedem dezbateri la televizor despre vilele lui Chirica, Tomorug (două case în sincron) şi ale inspectorului de la Urbanism? Să vină senatoarea Scântei, deputatul Macovei şi consilierul Postolache şi să dea drumul la discuţie. Să explice poporului esenţa politicii, în loc să ne învârtim în jurul cozii. De ce niciun partid, nici alea noi, nici PRO-ul plin de şmecheri al lui Ponta, nu se uită la aceste poze şi să spună: oameni buni, asta se termină aici! Drumul acestor oameni se încheie imediat.
Ce tot ne codim cu PUZ-uri atacate în instanţă, cu proteste pe tăpşan, c-o fi, c-o păţi, iată explicaţia, vila aceasta, a inspectorului de la Urbanism, este răspunsul. Fac ca Şerban Pavlu, pe bloc: bă, treziţi-vă!

Chirica a ascuns vila de 200.000 de euro pe o firmă fără nicio activitate. N-avea niciun angajat, nici măcar nu depunea bilanţurile fiscale. În puţinele relaţii comerciale avute, clienţii erau chiar membrii clicii personale a lui Chirica, oameni care aveau în acelaşi timp contracte cu Primăria. Firma aia cade în două săptămâni la un control al Gărzii Financiare. De ce nu suflăm în vuvuzele în fața Controlului Financiar, de pe A. Panu? De ce ne facem că nu ştim că Mihai Chirica îşi face mendrele cu toată şleahta sa sub protecţia lui Giani Stan şi a lui Coman, şeful DGA Iaşi (foto jos)? Cât ne costă Coman lunar ca să nu facă nimic? 30.000 de lei cu tot cu taxe. Cât ne costă inspectorii de la Controlul Fiscal? Sute de mii de euro anual. Cât va mai trece fără să pricepem că toţi aceştia ne cocoşează cu bunăstarea pe care le-o asigurăm şi că suntem sclavii lor?

Mereu ne gândim la viitoarele scrutinuri, la noile partide apărute, la noi începuturi, la un viitor pe care îl numim „Altfel". Dar niciun drum nu va duce nicăieri dacă nu rezolvăm ce avem de făcut acum, în prezent. Dacă nu ne încheiem socotelile cu cei de astăzi. Dacă nu mergem la esenţă, în miezul politicii şi afacerilor. Dacă nu demolăm instituţii (practicile lor) şi doar înlocuim oameni, care în realitate sunt aceeaşi şi se rotesc la infinit. Îşi predau ştafeta şi îşi lasă în loc fiii sau oamenii de încredere.

De ce nu demolăm aceste vile ca să putem spune că am terminat ce aveam de făcut?

Article image
Averea ascunsă a primarului, un domeniu luxos făcut din bani pe care, oficial, nu îi avea. Reședința din Frasin e de fapt cea mai mare șpagă la vedere din politica ieșeană. Proprietatea din Frasin (Suceava), la poalele muntelui, este o reședință de lux, estimată la 200.000 de euro, având o vilă de 160 mp utili și 4.250 mp de teren. Achiziția a fost făcută în 2014, pe firma Eurodesign Consulting, paravanul trecut pe numele f...
Autor Cezar Moraru Anchete 21 Noiembrie 2018


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Go to top