fbpx
Chirica și Zanfirescu formează un cuplu de râsu-plânsu în abuzurile imobiliare: pierd toate procesele de parcă ar juca la pariuri de partea imobiliarilor Chirica și Zanfirescu formează un cuplu de râsu-plânsu în abuzurile imobiliare: pierd toate procesele de parcă ar juca la pariuri de partea imobiliarilor

Prostie sau hoție: Poliția Locală pierde inexplicabil, pe motive copilărești, toate procesele din marile tunuri imobiliare


Nu vă mai chinuiți să reclamați ilegalitățile blocurilor cu etaje în plus. Cazuri flagrante cu procese pierdute de Primărie din nepăsare. Într-un dosar, procesul s-a perimat pentru că Poliția Locală n-a furnizat adresele învinuiților. Oanea și-a reautorizat hotelul din Aleea Sadoveanu ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Nu există consecințe, Chirica se face că nu înțelege ce trebuie să facă. Miza reală: câștiguri de milioane de euro care sunt „amnistiate”.

Este o bătaie de joc a Poliției Locale atunci când vine vorba despre procesele importante, care ar putea stăvili valul de ilegalități din urbanism, la Iași. Din patru cauze importante pe care le-a dus în instanță, Poliția Locală a pierdut în toate, pe niște erori inexplicabile, banalități ce puteau fi ușor corectate.

A pierdut până și procesul prin care dorea să recupereze o sumă modestă de bani de la fostul agent Andrei Spînu, de la Control Urbanism, pentru că foștii lui angajatori nu au fost în stare să depună la instanță datele de identificare ale acestuia. Prin urmare, instituția nu-i sperie decât pe oamenii obișnuiți când amenință cu procesele, imobiliarii nu au nici cea mai mică emoție.

Oanea face un etaj în plus și câștigă

Primul caz în care instituția subordonată Primăriei a pierdut a fost cel al hotelului ridicat de Claudiu Oanea, prin SC Relativ Impact SRL, pe Mihail Sadoveanu. Aici, fostul agent de poliție Andrei Spînu semnase un proces verbal la terminarea lucrărilor în condițiile în care clădirea autorizată avea un etaj în plus față de acte (D+P+M+4E în acte, D+P+M+5E în realitate) și, la data semnării documentului, nici măcar nu era finalizată.
Conducerea Poliției Locale a decis să se îndrepte și împotriva agentului, nu doar a proprietarului clădirii. Pentru instanță a fost o formalitate să explice iarăși Poliției Locale că acțiunea este inadmisibilă și, în martie, instituția a pierdut la Tribunal. Acțiunea trebuia să fie depusă de Unitatea Administrativ-Teritorială Iași, adică de Primărie. Sunt peste 50 de procese pierdute în acest fel, totul pare o conspirație a imbecililor. Nimeni nu schimbă situația.
Dosarul a ajuns la Curtea de Apel, care a decis, totuși, rejudecarea, începând cu 5 decembrie 2019.

Hotelul lui Oanea are un etaj în plus. Primăria a pierdut procesul, nu-i nimic, nici măcar n-au transpirat, au făcut prost plângerea

I-au îndreptat toate ilegalitățile

Însă, în timp ce Poliția Locală pierdea în instanță, Claudiu Oanea își continua liniștit hotelul cu un etaj în plus. Acum este aproape de finalizarea lucrărilor, omul de afaceri fiind liniștit pentru că tocmai a obținut de la Primărie intrarea în legalitate, luna trecută.
„Intrare în legalitate construcție edificată cu nerespectarea AC, conform Proceselor verbale încheiate de Poliția Locală Iași și IJC Iași (modificare regim de înălțime, funcțional, compartimentări interioare, fațade) pentru imobil cu funcțiunea de hotel”, se arată în documentele intrării în legalitate, aprobate deja.
Poliția Locală pierde procesul pe procedură, Primăria deja reautorizează clădirea și îngroapă ilegalitatea. Nimeni nu suportă nicio consecință, niciodată.
Proiectul lui Oanea cuprinde 46 de unități de acazare - 41 tip apartament cu două camere, 5 de tip apartament cu o cameră, pentru maxim 87 de persoane, având 47 de locuri de parcare pentru mașini și 1 pentru autocar.
În condițiile în care Primăria deja i-a acceptat noile cote, procesul ce va începe în decembrie este inutil.

Perimare cu premeditare: Poliția Locală n-a precizat niște adrese de domiciliu

În același fel s-a procedat și în cazul unuia dintre blocurile realitate de către Cristin Zămosteanu în zona Canta-Moara de Foc. Pe 18 ianuarie 2018, Spînu a semnat un proces-verbal de recepţie la unul dintre blocurile din complexul din Canta ce avea o autorizație de construire din 2017. Agentul a semnat că imobilul are etajele cerute de autorizație: 7 cu un al optulea parțial. În realitate, Zămosteanu a construit și al optulea etaj integral, comisia de recepție s-a făcut că nu vede.
Poliția Locală a mers în instanță nu doar împotriva lui Spânu, ci împotriva tuturor membrilor comisiei. Instanța a întrebat instituția dacă este sigură pe acest demers, după care a cerut datele de identificare ale celorlalți membri ai comisiei.
Pe 7 noiembrie, după câteva luni în care Poliția Locală nu a furnizat niciun detaliu cerut de instanță, procesul s-a încheiat. Instituția a pierdut.

Blocurile din imagine sunt oficial case cu un singur etaj. Cazul Plugaru e unul strigător la cer, șefii Primăriei s-au făcut că vor să-i demoleze blocurile. A o suta oară, plângerea a fost greșit făcută

Blocurile lui Plugaru trebuiau demolate, dar lipsea calitatea procesuală

Un alt scandal l-a avut în centru tot pe Andrei Spînu. Și în acest caz Poliția Locală a pierdut procesul. Este acțiunea deschisă în cazul blocurilor de pe Moara de Vânt 179 F, de către Doru Plugaru.
Autorizația inițială, din septembrie 2016, era pentru „locuințe individuale P+1”, cu înălțime maximă de 6 metri. Locuințele individuale au devenit două blocuri cu demisol, parter, trei etaje și mansardă.
La șapte luni după eliberarea autorizației, Poliția Locală, instituția abilitată să verifice legalitatea construcțiilor, a mers la adresă și, pe 27 martie 2017, în loc să stopeze construcția ilegală, a eliberat procesul-verbal de recepție a lucrărilor, ca și cum totul era în regulă. A semnat Andrei Spînu.
Din luna mai 2017 începuseră și vânzările de apartamente în cele două blocuri de pe Moara de Vânt 179 F. Pe 23 martie 2018, în urma dezvăluirilor din REPORTER DE IAȘI, Poliția Locală vine din nou la cele două blocuri și le verifică parametrii. De data asta, Andrei Spînu a observat cele patru etaje în plus.
Pentru instanță, însă, acțiunea a fost întocmită de mântuială. Poliția Locală a cerut demolarea, dar a pierdut pe lipsa calității procesuale. Este o problemă pe care judecătorii au mai explicat-o juriștilor Poliției, dar aceștia nu au aplicat recomandările: acțiunea ar trebui deschisă de către Primărie. Mihai Chirica se face că nu înțelege.

Delgaz îl branșează pe Plugaru, dacă tot a câștigat procesul

Între timp, fără alte documente care să ateste vreo intrare în legalitate pe Moara de Vânt 179F, este eliberată autorizație pentru branșament la rețeaua de energie electrică. Delgaz Grid face acest lucru invocând vechea autorizație a lui Plugaru, care era doar pentru locuințe P+1. Ilegalitatea merge până la capăt. Branșamentele sunt pentru blocuri cu 5 nivele ca și cum acestea ar avea un consum doar pentru 2 nivele.

Polițistul local Andrei Spînu a făcut ce-a vrut sub ochii șefei de la Control Urbanism, cumătra primarului. Spînu semna recepții falsificate grosolan, mizele fiind de milioane de euro. Scandalul a fost îngropat, DNA n-a cercetat nimic

Nici pe coruptul Spînu nu l-au dovedit

Poliția Locală l-a dat în judecată pe Andrei Spînu după ce l-a concediat, pentru recuperarea unei sume de bani din salariul încasat nejustificat. Instituția lui Zanfirescu a pierdut până și acest proces, motivul fiind jalnic: juristul n-a depus la dosar CNP-ul fostului angajat, așa cum a cerut judecătorul.
În întâmpinare, Poliția Locală explică faptul că Spînu a plecat de la instituție cu un debit de 1720,49 lei.
În luna mai, sub sancțiunea anulării cererii, judecătorul a cerut Poliției Locale să aducă CNP-ul lui Spânu. Pe 28 iunie 2019, acesta nu fusese încă depus, iar Judecătoria a anulat cererea.

Article image
Patru cazuri mușamalizate de Șeful Poliției Locale, un pensionar de lux care cumulează pensia de 9.800 de lei/lună cu salariul de 8.000 de lei. Pentru banii aceștia, tace și execută tot ce i se cere. Venituri lunare nete de aproape 18.000 de lei are Liviu Zanfirescu. Echivalentul a 3.800 de euro, bani din pensia MAI și din salariul de director la Poliția Locală. Fără a pune la socoteală norma de hrană și voucherele de vaca...
Autor Cezar Moraru Anchete 04 Iulie 2019

Article image
Imobiliarii agreați la nivel înalt în Primărie lucrau exclusiv cu Andrei Spînu de la Control Urbanism: toți construiau mai mult decât aveau în autorizație, după care cereau intrarea în legalitate. Am găsit mașina pe care dezvoltatorul Ștefan Stârpu spune că a vândut-o în iarnă unui necunoscut: este în garajul inspectorului Spînu de la Poliția Locală. Acesta declară că a cumpărat un apartament de 68.000 de euro cu doar 37.00...
Autor Cezar Moraru Anchete 27 Iunie 2018


Additional Info

  • Text afisat sub titlu: Breaking News
Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Go to top