Proiectul de rectificare bugetară a fost aprobat: bugetul pentru pensii, alocaţii şi indemnizaţii a fost suplimentat cu două miliarde de lei (VIDEO)

Proiectul de rectificare bugetară a fost aprobat: bugetul pentru pensii, alocaţii şi indemnizaţii a fost suplimentat cu două miliarde de lei (VIDEO)


Proiectul rectificării bugetare a fost primul pe masa Guvernului Orban la ședința de guvern, joi. El a fost aprobat. Bugetul pentru pensii, alocaţii şi indemnizaţii a fost suplimentat cu două miliarde de lei.

Bugetul este construit pe un deficit uriaș, de 4,4%, cu mult peste cel estimat de vechiul Guvern.

Vor fi tăiați bani de la mai multe ministere cheie, precum Ministerul Educației și cel al Transporturilor și redistribuiți către alte ministere, unde sunt probleme grave cu plata facturilor, a salariilor sau a pensiilor.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat că a fost suplimentat bugetul pentru decontarea concediilor medicale cu 1,2 miliarde de lei. Totodată, Executivul a acordat 1,8 miliarde de lei pentru plata facturilor aferente PNDL.

„Am mai vorbit despre cifrele din rectificarea bugetară, dar cred că este foarte bine să știți unde se duc acești bani, de ce a trebuit să suplimentăm partea de cheltuieli, pentru că altfel companiile din sectorul privat, cetățenii, persoanele fizice și pensionarii nu și-ar fi primit banii pe care îi meritau.

Am suplimentat plățile pentru decontarea concediilor medicale cu 1,2 miliarde de lei. Nu au mai fost bani în buget în ultimele patru luni de zile pentru plata acestor concedii. Nu au mai fost bani în buget în ultimele patru luni de zile pentru plata acestor concedii medicale. Știți bine că la TVA am făcut deja două plăți și până la finalul anului ne asigurăm că toate companiile vor primi TVA-ul, celor care au avut controale și raport favorit.

Bugetul pentru pensii, alocaţii şi indemnizaţii a fost suplimentat cu două miliarde de lei”, a anunțat Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern.

Guvernul a adoptat, la finalul discuțiilor, rectificarea bugetară pentru anul 2019.

 

Sursa: realitatea.net


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« August 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Go to top